Zimski sportovi

Stravičan pad Marcusa Sandella

Antonija Pavlić • srijeda, 30.09.2009.
Stravičan pad Marcusa Sandella

Nakon što je ljeto prožeto skijaškim pripremama prošlo gotovo bez ozljeda, dvije mlade skijaške nade u samo dva dana doživjele su teže povrede. Marcus Sandell padom u astrijskom Pitzaleru doveo je u pitanje nastavak karijere, dok Lari Gut nakon iščašenja kuka predstoji i do mjesec dana stanke...

Finski veleslalomaš Marcus Sandell doživio je težu nesreću na pripremama u austrijskom Pitzaler ledenjaku, zbog čega je pod ozbiljan znak pitanja došao i nastavak njegove profesionalne karijere.

Nesretni 22-godišnjak pri padu je zadobio teže ozljede slezene, leđne moždine i zgloba noge, a liječnici su mu morali odstraniti i jedan bubreg!

Trener finske reprezentacije Christian Leitner brzo je reagirao i pozvao helikopter, te tim činom mladome skijašu, prema liječničkom mišljenju, vrlo vjerojatno spasio i život.

Sandellovo stanje sada je stabilno, no njegov povratak skijanju prilično je upitan. Stručnjaci smatraju kako je vraćanje skijaškim padinama nakon takvih ozljeda moguće jedino uz puno truda i vremena, a austrijski mediji sugeriraju mu da okonča karijeru slijedeći izjavu finaskog reprezentativnog fizijatra koji nije oduševljen tom solucijom.

Samo dan kasnije težu ozljedu doživjela je i najveća perspektiva ženskoga skijanja Švicarka Lara Gut, koja je na treningu veleslaoma u švicarskom Saas Feeu iščašila kuk.

Osvajačica dvije srebrne medalje na SP-u prošle godine odmah je podvrgnuta operativnom zahvatu u bolnici u Vispu, nakon čega je otputovala na dodatne specijalističke pretrageu Bern.

Njezin se oporavak predviđa za najmanje mjesec dana, premda je moguće da se taj period podigne i za dva mjeseca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!