Rukomet

Istupa li Osijek iz Premijer lige?

Željko Kubatka • nedjelja, 27.09.2009.
Istupa li Osijek iz Premijer lige?
Foto: Željko Kubatka

U razgovoru za Sportnet.hr tajnik rukometnog kluba Osijek, bivši osječki rukometaš Dag Kovačević otkriva nam da postoji još minimalna nada za ostanak u Premijer ligi…

Osječki rukometni klub se do prije par godina uspješno natjecao sa najboljim hrvatskim klubovima pa čak pamtimo i izjednačene utakmice sa Zagrebom a sada mu prijeti potpuni raspad što bi ujedno bio i kraj rukometa u Osijeku. Političari i osobe zadužene za sport u gradu koji bi trebali naći rješenje i pomoći, zaobilaze klupske prostrije kao vrag od tamjana i ne javljaju se na pozive u pomoć, v.d. predsjednik kluba je digao ruke od svega, a Uprave gotovo da nema. Pred utakmicu sa Našičanima umorni i iscrpljeni tajnik kluba Dag Kovačević nam je odgovorio na pitanja o daljnjoj sudbini kluba.

Je li ovo stvarno posljednja utakmica Osijeka u Premijer ligi?
"Ja ću ponoviti ono što sam ovih dan više puta ponovio! Kako sada stvari stoje 99% posto je ovo zadnja utakmica. Neću reći sto posto jer je još uvijek moguće da se nešto promijeni, iako je to sferi naučne fantastike. Moguće je da nastavimo sa djecom igrati cijelu ovu sezonu, međutim u ovom trenutku imamo novaca samo još za utakmicu sa Nexeom."

Pa jeste li kontaktirali gradske i županijske vlasi i ljude koji su zaduženi za osječki sport?
"Naravno, u zadnja dva mjeseca smo obilazili sve moguće strukture u gradu i županiji od Glavaša, saborskog zastupnika Drmića, župana Šišljagića i gradonačelnika Bubala koji su nam u prvom trenutku obećali pomoć, međutim u protekla dva mjeseca se ništa nije promijenilo. Grad nam je smanjio proračun za 60 000 kuna. Pokušali smo da nam Grad pomogne do kraja godine s nekim ekstra novcem za minimalno funkcioniranje i preživljavanje kluba. Od Grada smo dobili objašnjenje da novca nema i da više ni lipe ne možemo dobiti. Tako da mi u ovom trenutku nemamo drugu mogućnost već istupiti iz lige."

Što je sa osječkim gospodarstvenicima? Imali kod njih interesa da pomognu osječkom rukometu?
"Nitko ne želi ulagati u sport, barem ne u rukomet, nema privrednika zainteresiranih za rukomet. Predsjednika kluba više nemamo jer je vd predsjednik Taslidžić istupio iz kluba, novog nismo našli, mislili smo da će to neko biti iz političkih struktura, no svi su nas odbili i sada nemamo predsjednika, već samo nas nekolicina koja radi u klubu. Igrači nisu dobili plaću od početka priprema za sezonu i stoga će svi od ponedjeljka dobiti odriješene ruke i mogu slobodno ići u klubove u kojima će proći bolje."

Jeli to gotova stvar ili čekate ponedjeljak?
"Mislim da je to već izvjesno i igrači koji su sa strane će dobiti slobodne ruke, a Osječani koji budu htjeli ostat, to i mogu, a ako i budemo nastupali u Premijer ligi nastupat ćemo sa 92. godištem i eventualno igračem koji ne bude našao novi klub pa ostane i igra bez novca u prvoj ekipi."

U prolazu i vidno neraspoložen osječki trener Hrvoje Privšek nam je rekao da nema što pametno dodati i da je razočaran brigom za osječki rukomet.

Iako prognoze nisu sjajne ali ipak svi ljubitelji rukometa u Osijeku se nadaju velikom preokretu i pronalasku rješenja (novca) u zadnji čas jer to ovi mladi rukometaši Osijeka i zaslužuju svojim dobrim igrama i zalaganjem.

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!