Hrvatski kup, 1/16 finala, 23.09.2009, 15:30 h
Plitvica
0:4(0:2) Dinamo
Ilija Sivonjić 40'
Miroslav Slepička 42'
Jorge Sammir 61'
Andrej Kramarić 70'
Dinamo

Zagrepčani po očekivanju

Ivana Strahija • srijeda, 23.09.2009.
Zagrepčani po očekivanju
Foto: Mateja Gošćiej

Nitko nije dvojio tko je favorit u susretu šesnaestine finala Kupa u Gojancu. Domaćima ipak, osim fantastične organizacije, treba priznati i to da su se najmanje pola sata dobro držali.

Plitvica Gojanec – Dinamo 0:4 (0:2)

Gojanec, gledatelja 2500
Suci: Kovačić (Križevci), Kučina (Sv. I. Žabno), Dević (Koprivnica)

Strijelci: 0:1 Sivonjić 40., 0:2 Slepička 42., 0:3 Sammir 61., 0:4 Kramarić 70.

Plitvica Gojanec: Kišiček, V. Horvat, Kučar (od 50. Kocijan), Gredelj, M. Črnila (od 46. Csnjuga), Pompek, M. Horvat, Buhin, I. Črnila, Ister, Melnjak

Dinamo: Lončarić, Tomečak, Ibanez. Callelo, Lovren, Tomić, Kramarić, Sammir (od 79. Mršić), Barbarić, Slepička (od 66. Krpić), Sivonjić (od 66.Chago)

Pravi praznik nogometa danas u Gojancu. Šesnaestina finala Kupa uz gostovanje renomiranog zagrebačkog Dinama na novi travnjak NK Plitvice dovela je preko 2500 ljudi, kao i pošten broj Bad Blue Boysa. Unatoč takvoj potpori za gostujuću ekipu, ni domaći nisu ostali bez pljeska, svaki puta kad bi prešli centar.

U prvih pola sata Dinamo apsolutno nije oduševio. Bilježimo tek poluprilike, poput dva kornera Ibaneza i pucanja Kramarića daleko iznad gola, te jednu izrazitu priliku nakon Ibanezovog udarca iz daljine, kojeg domaći branič Črnila izvlači s gol-crte. Domaći pak začuđuju čvrstom igrom, a u par navrata Dinamo se našao i u nezgodnoj situaciji.

Jedna takva bio je proboj Marija Horvata po desnoj strani i centaršut za Vinka Horvata, koji s par metara ipak ne uspijeva matirati Lončarića na Dinamovom golu. Ipak se preznojio Dinamov vratar, a slično je bilo i par minuta kasnije, kad M. Horvat opet pokušava ugroziti obrambenu liniju Zagrepčana.

Imao je posla i domaći vratar kad je Sammir u duelu s Pompekom dobio loptu i pokušao je ugurati u domaću mrežu, no to ne dopušta Kišiček.

No, ni on nije mogao spasiti svoj gol kad je 15-tak minuta pred kraj Dinamo konačno počeo igrati. U kontranapadu je loptu povukao Kramarić i servirao je za Sivonjića, koji u 40. minuti dovodi Dinamo u prednost. Dvije minute kasnije domaću je obranu izigrao Slepička, i postigao 0:2 prošavši sam kao duh po desnoj strani igrališta.

U nastavak domaći ulaze malo osvježeni, a Melnjak se odmah zabija u gostujućih 16 metara. Puca na Dinamova vrata, Lončarić odbija loptu, Melnjak pokušava opet, ali ovog puta lopta odlazi u nepovrat.

Do 0:3 goste vodi Sammir, koji loptu gura pored domaćeg vratara u 61. minuti, a devet minuta kasnije već je 0:4, nakon gola Kramarića. Primjetno je da domaći više nemaju snage, dok su Zagrepčani tek došli na radnu temperaturu.

Sporadično ipak prijeti domaći Melnjak, ponajbolji igrač Plitvice u drugom dijelu susreta, ali su zagrebački braniči naučili lekciju i nisu ga puštali preblizu golu.

Hrvatski kup

1/16 finala

Orijent1:2Zagreb
Rudar Labin5:2Cibalia
Suhopolje8:9 **Inter-Zaprešić
Slavonac1:5Pomorac
Sesvete0:1Istra 1961
Karlovac 19193:0HAŠK
Moslavina2:0Konavljanin
Jaska Vinogradar4:1 *Međimurje
Nehaj0:1 *Segesta
Graničar Županja1:3Osijek
Plitvica0:4Dinamo
Marsonia 19090:2Rijeka
Lipik3:5Hajduk
Velebit0:2Varaždin
Split0:2Slaven Belupo
Belišće0:3Šibenik

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!