Košarka

Kasun se oprostio od reprezentacije

Branimir Korać • nedjelja, 20.09.2009.
Kasun se oprostio od reprezentacije
Foto: EPA

Pomalo neočekivano iz Poljske je stigla vijest kako se Mario Kasun odlučio oprostiti od reprezentativnog dresa. Narednih dana znat će se i situacija oko izbornika Repeše te još nekolicine starijih igrača...

Mario Kasun više neće nastupati za reprezentaciju. Naš centar odlučio se na povlačenje nakon Eurobasketa u Poljskoj zbog brojnih zdravstvenih problema i ozljeda koje su ga pratile proteklih sezona.

U oproštajnom govoru naglasio je kako je to isključivo njegova odluka jer mu se čini kako više nije igrač onih kvaliteta od ranije, kako treba misliti više i na svoje zdravlje te kako je vrijeme za mlađe snage.

Još uvijek je neizvjesno hoće li izbornik Jasmin Repeša ostati na klupi ili će se morati potražiti alternativa. Kako su tajnik HKS-a Drakšić i pomoćni trener Anzulović jučer i danas naglasili, želja za ostankom Repeše je tu, a sada treba vidjeti s njim i dogovoriti buduće korake.

Vjerojatno će dosta toga ovisiti i o tome hoće li Repeša pronaći angažman u nekom klubu, u tom slučaju vrlo teško bi ostao na klupi jer smatra kako su male šanse da obavlja paralelno posao u klubu i reprezentaciji.

Od starijih igrača već se izjasnio Nikola Vujčić koji je rekao da stoji na raspolaganju i za naredne reprezentativne akcije dok će Nikša Prkačin također ostati na raspolaganju ukoliko uopće nastavi karijeru.

U svakom slučaju, već na Svjetskom prvenstvu možemo očekivati nova lica poput Tomića, Bogdanovića, Baraća, Delaša, Zubčića ili Prostrana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!