Zimski sportovi

"Nikada nisam ovako zabio"

Borna Rupnik • subota, 19.09.2009.
"Nikada nisam ovako zabio"
Foto: Davor Sajko

Junak prve Medveščakove utakmice bio je Robby Sandrock, druge Mike Ouellette, a protiv Olimpije red je došao i na kapetana Alana Letanga, čijim su pogotkom u posljednjoj minuti Medvjedi ostvarili i treću pobjedu u tri susreta...

Bučna Ledena dvorana spremala se na nove produžetke - Medveščaku samo 60 minuta na ledu očito nije dovoljno - ali je stvari u svoje ruke 17 sekundi prije kraja preuzeo kapetan Alan Letang. Njegov je pogodak za konačnih 1:0 bio dovoljan da sruši i drugi slovenski sastav na gostovanju u Zagrebu.

"Nikada nisam zabio ovakav pogodak. Moj je posao tijekom posljednjih minuta obrana. Međutim, pak je došao do mene, ja sam potegnuo i ušlo je. Ne znam uopće je li me Robby Sandrock pri dodavanju vidio", prepričao je Letang odlučujući trenutak.

"To mi je svakako jedan od najdražih golova karijere i ne bih se bunio da tako pogodim još nekoliko puta", dodao je.

Podrška s tribina opet je odigrala veliku ulogu, kaže: "Hokej na ledu je vrlo dinamičan sport. Zato je važno kada vas publika potiče. Mislim da bi dvorana eksplodirala i ranije da smo postigli poneki gol. Nije bitno kada je pao, bitno je da smo pobijedili".

Kanadski trener Enio Sacilotto pohvalio je zalaganje svojih igrača, ali je ipak imao poneki prigovor na uvjete u dvorani. "Obje su momčadi dale sve od sebe i željele pobjedu. Drago mi je da su moji igrači ostavili srce na terenu i nadam se da ćemo i u nadolazećim susretima protiv Olimpije odigrati jednako".

"Međutim, uvjeti su povremeno bili vrlo teški. Bilo je previše vlage i led je pri kraju prve trećine bio loš", požalio se Sacilotto.

Medveščak već u nedjelju putuje na novo gostovanje. U Austriji ih čeka Villach, vodeća momčad EBEL lige, a s obzirom na drugu poziciju zagrebačke ekipe, taj se susret s pravom može nazvati derbijem.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!