Rukomet

Hrvat na klupi reprezentacije Srbije

Borna Rupnik • subota, 19.09.2009.
Hrvat na klupi reprezentacije Srbije
Foto: Davor Sajko

Rukometna reprezentacija Srbije dobila je novog izbornika. Za nadolazeće Europsko prvenstvo tamošnju će izabranu vrstu pripremati hrvatski stručnjak Sead Hasanefendić...

Sead Hasanefendić preuzeo je nacionalnu rukometnu selekciju Srbije. U skladu s dogovorom s nadležnim rukometnim savezom, na toj će se dužnosti zadržati sve do kraja Olimpijskih igara u Londonu, koje će se održati 2012. godine.

Na taj je način Hasanefendić zamijenio Jovicu Cvetkovića, koji je Srbiju vodio na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj, koje se odigralo početkom ove godine.

Hasanefendić je u svojoj bogatoj karijeri trenirao reprezentacije Jugoslavije, Švicarske i Tunisa, a na klupskom planu može se pohvaliti poslovima u Pivovarni Laško, Ivryju i Granollersu. Trenutačno je trener njemačkog prvoligaša Gummersbacha.

S Nijemcima je prošle godine postao pobjednik Kupa EHF-a, a među veće uspjehe sigurno ubraja i naslov prvaka afrike s Tunisom te četvrto mjesto s istom reprezentacijom na svjetskoj smotri 2005. godine.

Prvi će veći ispit imati na Europskom prvenstvu u Austriji, koje se igra sljedeće godine. Srbija je u skupini s domaćinima, Danskom i Islandom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!