Zimski sportovi

Medveščakova euforija srušila i Olimpiju!

Tomislav Pacak, Vedran Attias • petak, 18.09.2009.
Medveščakova euforija srušila i Olimpiju!
Foto: Davor Sajko

Tri od tri! Hokejaši Medveščaka nastavili su s briljantnim startom u EBEL ligi – pogotkom kapetana Alana Letanga samo 17 sekundi prije kraja utakmice pobijedili su ljubljansku Olimpiju s 1:0 i upisali treću pobjedu u isto toliko utakmica…

Ponovno je Ledena dvorana bila puna do posljednjeg mjesta, ponovno je atmosfera bila vruća, a ponovno je i Medveščak upisao dramatičnu pobjedu. Medvjedi su nadigrali Olimpiju, no sjajnog gostujućeg vratara nadmudriti su uspjeli tek u posljednjoj minuti utakmice. Bolje ikad nego nikad, Ledena je proključala, a Medveščak je nastavio osvajati simpatije Zagrepčana.

Medvjedi su krenuli vrlo dobro, bodreni bučnom podrškom s tribina, nanizali su nekoliko opasnih situacija pred Normom Maracleom na golu Olimpije. Međutim, nakon isključenja Foxa, odnosi snaga su se promijenili na stranu Slovenaca, pa je sve više do izražaja dolazila kvaliteta koju Medveščak ima na golu, Robert Kristan.

Iako sadržajna, prva trećina nije donijela pogotke niti na jednoj strani, a s obzirom na dva isključenja – domaći su takvim rezultatom mogli biti zadovoljni. Najbolju šansu propustio je Jeff Corey koji je nakon odbijanca imao prigodu pospremiti pločicu u praznu mrežu, no Maracle se na vrijeme vratio na gol.

I nakon druge trećine rezultat je ostao nepromijenjen, a za time više mogu žaliti igrači Olimpije. Medvjedi su dva puta imali igrača više i oba puta ga odigrali vrlo loše, bez prave šanse. Štoviše, gosti iz Ljubljane lako su mogli povesti s igračem manje, Pance je išao sam prema Kristanu, no sjajni vratar skinuo mu je zicer i održao Medveščak u egalu.

Krajem trećine Medveščak se doveo u neugodnu situaciju s dva igrača manje, ali uz pomoć tribina domaći su izdržali do odmora, pa se u posljednju trećinu ušlo s početnim rezultatom.

Medveščak je svim silama krenuo po pobjedu, bio je apsolutno dominatna momčad u posljednjem periodu igre. Velik broj udaraca domaći su generirali tijekom isključenja Olimpije sredinom trećine, ali briljantno je branio Maracle, u skladu s prezimenom – radio je čuda.

Atmosfera u dvorani ponovno je podsjetila na slavne dane s kraja osamdesetih, osjetilo se kako to navijanje daje krila domaćima koji su ostavili posljednji gram energije ne bi li nekako slomili dobru obranu ljubljanske Olimpije.

I kada je već sve bilo spremno za novi Medveščakov produžetak, Ledena dvorana je proključala. Medvjedi su složili obruč u trećini Olimpije, kapetan Alan Letang sjurio se po lijevoj strani i pogodio suprotni gornji kut za 1:0, 17 sekundi prije kraja! Tribine su dobile još jednog junaka, Letang je pokazao zašto mu stoji to "C" na dresu.

"Zmajčeki" su pokušali bez vratara izjednačiti, no nije ostalo dovoljno vremena. Štoviše, upravo ih je vrijeme spasilo novog pogotka, jer je s istekom vremena Medveščak zabio i u prazu mrežu… No, to nije umanjilo veliko veselje na tribinama Doma sportova koje su euforično pjevale "Serbus dragi Zagreb moj", zajedno s novim herojima grada – hokejašima Medvešaka.

EBEL liga, 3. kolo:
Medveščak - HDD Tilia Olimpija 1:0
EC Red Bull Salzburg - EC VSV 4:5
SAPA Fehervar AV19 - EV Vienna Capitals 2:4
Graz 99ers - Acroni Jesenice 4:0

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!