Košarka

Liga i suci i dalje bez dogovora

Mihaela Bradovski • petak, 18.09.2009.
Liga i suci i dalje bez dogovora

Početak NBA sezone je sve bliži, a dogovora između vodstva lige i Udruge sudaca još nije postignut. Prema riječima glasnogovornika sudačke organizacije, velike su šanse da se u sezonu uđe bez najboljih sudaca...

Nastojanja Davida Sterna da smanji brojne sudačke plaće i beneficije na tragu recesijskih mjera koje je najavio, naišla su na otpor. Suci ne pristaju na njegove prijedloge i sve je izglednije kako će se ponoviti sezona 1995./1996. kada su sudili suci "druge kategorije".

"Šanse za to su velike. Ponovno smo održali pregovore, ali sve je ostalo na razgovoru, nijedna strana nije pristala na zahtjeve druge strane. Mi se ne želimo odreći beneficija vezanih posebno uz mirovine", rekao je glasnogovornik sudačke organizacije.

Glasnogovornik je dodao kako je liga pristala na okvirnih dva i pol milijuna dolara plaća, ali je u tu svotu odmah uračunala i troškove putovanja i smještaja što se nije svidjelo pregovaračima. Radi se o ukupnom smanjenju od gotovo 20 posto na što suci ne žele pristati, te na smanjenje posebnih beneficija što se tiče mirovina.

Na pregovorima sudjeluje i svih 57 sudaca koji su članovi Udruge sudaca, a oni su posve uz svoje pregovarače. Ukoliko ne dođe do dogovora, utakmice će suditi suci koji nisu ugovorom vezani uz ligu što se neće svidjeti klubovima koji imaju loša iskustva s jednom takvom sezonom i vrlo nekvalitetnim suđenjem.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!