Nogomet

Hajduk preuzeo vodstvo, Dinamo prati

Mihaela Bradovski • četvrtak, 17.09.2009.
Hajduk preuzeo vodstvo, Dinamo prati
Foto: Sandro Donda

Proteklog vikenda odigrano je kompletno četvrto kolo Prve HNL u konkurenciji juniora i kadeta. Nekoliko dana kasnije svoje su zaostale susrete odigrali i nogometaši Zagreba i Intera. Na vrhu u oba prvenstva nalaze se nogometaši Hajduka, a odmah do njih vršnjaci iz Dinama i Varteksa. U konkurenciji kadeta posljednji su Inter i Lokomotiva, dok juniori Slaven Belupa i dalje nemaju niti boda...

Juniori Hajduka nakon četvrtog se kola nalaze na prvome mjestu sa dva boda više od Dinama, te četiri od Varteksa. Najzaslužnija za to pobjeda je nad Interom u četvrtom kolu, kao i domaći remi modrih s Osijekom. Zaprešićani su u Splitu pali zahvaljujući pogocima Cakraša, Pešića i Vukovića, dok je jedini pogodak gostiju onaj Oršića. Osječani su na gostovanju kod Dinama zadržali nulu i tako osvojili bod, baš kao i Lokomotiva u Veslačkoj.

Osim Hajduka u posljednjem su kolu slavili i mladi nogometaši Šibenika, koji prethodno nisu na najbolji način otvorili prvenstvo. Pogotke su u uspjeh momčadi ugradili Petković, Jakoliš i Ćaleta, dok su gosti iz Koprivnice svoje šanse držali pogocima Sabola i Takača. U susretu Splita i Zadra minimalnu su pobjedu slavili domaćini, a jedini pogodak na susretu djelo je Druškovića.

Domaća je momčad sva tri boda osvojila i u susretu Cibalije i Rijeke. Zdrilićev pogodak vrataru Vinkovčana nije bio dovoljan za pobjedu jer su mrežu gostiju pogodili Barbarić i Purić, kasnije i igrač dvoboja. Jedina gostujuća pobjeda četvrtog kola ona je Croatije iz Sesveta na igralištu u Sigetu. "Crnima" nije bio dovoljan pogodak Mihaljevića, Krazo i Tomislav Vidović u Sesvete su ponijeli sva tri boda.

Juniori Istre i Varteksa podijelili su bodove, Šugić je postigao dva pogotka i naslov igrača susreta, dok su na drugoj strani za bod i treće mjesto precizni bili Đurec i Glavina. U zaostalom dvoboju drugoga kola Zagrebaši su u Veslačkoj ugostili mlade Zaprešićane koji su rezultatom 3:2 dodali nova tri boda na svoj konto.

Na listi strijelaca s pet pogodaka vode Vrnoga iz Hrvatskog dragovoljca i Bilaver iz Zadra, dok pogodak manje ima Riječanin Čulina. Iduće kolo na rasporedu je ovoga vikenda kada će se odigrati polovica dvoboja, ostatak je na rasporedu kroz idući tjedan, ali i mjesec.


Prvo mjesto u kadetskom prvenstvu nakon četiri susreta dijele Hajduk i Varteks s deset bodova, a s bodom manje slijede ih Rijeka i Dinamo. Dinamo je pogotkom Tomislava Horvata svladao Osijek, a jedan je pogodak pao i na susretu Cibalije i Rijeke, Tuzlak je pogodio za minimalnu pobjedu gostiju. Jedini remi ovoga kola postigli su Istra i Varteks (2:2). Za domaće su se pogocima iskazali Miličević i Škiljan, dok su na drugoj strani precizni bili Pajač i Kučko.

Tri su susreta završila rezultatom 2:0 za domaću momčad. Šibenik je protiv Slaven Belupa slavio pogocima Ante Živkovića i Fuština, Hajduk protiv Intera onima Marka Livaje i Grčića, dok su Balić i Pavić zaslužni za tri boda Splita protiv Zadrana. Nešto manje uspješni bili su nogometaši Zagreba koji su Lokomotivine vršnjake svladali rezultatom 2:1. Mrežu su pogađali Škvorc i Skupnjak, te na gostujućoj strani Stojić. U zaostalom su dvoboju Pjesnici protiv Intera uzeli bod (1:1).

Najuvjerljivija pobjeda kola ona je iz Sigeta, ali u izvedbi gostiju u dresu Croatije. Bektaši i Doležal pogodili su za Dragovoljac, no to nije bilo dovoljno protiv raspoloženih Ivančića i Kiša koji su obojica postigli dva pogotka, te Micića koji je zaključio susret. Na listi strijelaca Marko Livaja (Hajduk) vodi sa šest pogodaka, pet ima Kiš (Croatia Sesvete), a četiri Balić u dresu Splita.

Prva HNL juniori, 4. kolo, rezultati: Split - Zadar 1:0, Hrvatski dragovoljac - Croatia Sesvete 1:2, Istra 1961 - Varteks 2:2, Cibalia - Rijeka 2:1, Zagreb - Lokomotiva 0:0, Hajduk - Inter 3:1, Dinamo - Osijek 0:0, Šibenik - Slaven Belupo 3:2

Prva HNL kadeti, 4. kolo, rezultati: Split - Zadar 2:0, Hrvatski dragovoljac - Croatia Sesvete 2:5, Istra 1961 - Varteks 2:2, Cibalia - Rijeka 0:1, Zagreb - Lokomotiva 2:1, Hajduk - Inter 2:0, Dinamo - Osijek 1:0, Šibenik - Slaven Belupo 2:0

Prva HNL, juniori i kadeti, parovi 5. kola: Croatia Sesvete - Istra 1961, Osijek - Hrvatski dragovoljac, Zadar - Dinamo, Slaven Belupo - Split, Inter - Šibenik, Rijeka - Hajduk, Lokomotiva - Cibalia, Varteks - Zagreb

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!