Nogomet

Eduardo može igrati!

Ivor Krapac • ponedjeljak, 14.09.2009.
Eduardo može igrati!

Eduardo da Silva ipak neće morati propustiti prve dvije utakmice svog Arsenala u skupini H Lige prvaka. UEFA je ukinula suspenziju koju je hrvatski reprezentativac dobio zbog dosuđenog jedanaesterca u nedavnoj uzvratnoj utakmici pretkola protiv Celtica...

Slučaj o kojem se pričalo tjednima danas je ipak okončan sretno za Arsenal i Eduarda da Silvu. Hrvatski reprezentativni napadač moći će igrati u susretima londonskih Topnika sa Standardom iz Liegea i grčkim Olympiacosom u Ligi prvaka, a zeleno svjetlo dobio je nakon što je Uefina nezavisna komisija uvažila žalbu koju su sam Eduardo i Arsenalovi odvjetnici uložili na prvotnu odluku o kazni.

Podsjetimo, do suspenzije je došlo nakon što su u Uefi poslije pregleda snimke zaključili da je Eduardo u utakmici protiv Celtica u dvoboju s vratarom Arturom Borucom odglumio jedanaesterac i prevario španjolskog suca Mejuta Gonzaleza, a preokret se dogodio nakon što je komisija za žalbe ponovno proučila cijeli slučaj. Svoj iskaz dao je i Mejuto Gonzalez.

"Na zadovoljstvo komisije, nije utvrđeno da je sudac bio prevaren prilikom dosuđivanja jedanaesterca", stoji u priopćenju kojim se pojašnjava zbog čega je prihvaćena Eduardova i Arsenalova žalba. Vjerojatno su pomogli argumenti hrvatskog reprezentativca i njegovog kluba, ali možda i strah od sličnih slučajeva u budućnosti jer odglumljenih ili dvojbeno dosuđenih jedanaesteraca ima iz tjedna u tjedan.

Arsene Wenger, tako, može računati na Eduarda već u srijedu u Liegeu, a bit će u konkurenciji za nastup i 29. rujna kada na Emirates dolazi Olympiacos.

Foto: Arsenal.com

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!