Nogomet

Bez bodova i Pavlovića

Mihaela Bradovski • nedjelja, 13.09.2009.
Bez bodova i Pavlovića
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nešto više od pet minuta dijelilo je u petak nogometaše Zagreba od prvog ovosezonskog susreta u kojemu neće ostati poraženi. Isto toliko minuta dijelilo je Luku Pavlovića od ostanka na klupi Pjesnika, no umjesto pozitivnih redaka kako se momčad nakon dvotjedne pauze počela izvlačiti iz krize, Kranjčevićevu u idućim danima čekaju velike promjene...

I dok će Zagrebaši pod ravnanjem novoga "šefa" imati priliku ispraviti pogreške iz dosadašnjih susreta, bez nje je nakon Cibalije ostao upravo trener Pavlović. Sedmi je poraz u svlačionicu donio stanje nevjerice da se u istoj kombinaciji može popraviti situacija i ono što se već neko vrijeme nagađalo dobilo je potvrdu. Sada već bivši strateg "bijelih" momčad je nakon sedmoga kola prepustio u ruke nasljednika, čije će se ime uskoro saznati.

Hoće li promjena trenera pozitivno utjecati na momčad Zagreba ostaje pitanje vremena, no priča bi protiv Vinkovčana bila potpuno drugačija da se Pejiću u devetoj minuti na putu do pogotka nije ispriječila greda. Susret u kojem su i bez pogotka dominirali tada bi zasigurno otišao na njihovu stranu. Samo jedna lopta u mreži gostiju spriječila bi nervozu koja se, što se dvoboj bližio kraju, sve više osjećala, a velika je želja za trijumfom Zagrebaše i stajala pogotka iza vlastitih leđa.

MEDIĆ KONTAKTIRAO ŠTIMCA

Predsjednik Zagreba Dražen Medić po hitnom je postupku krenuo u rješavanje pitanja novoga stratega momčadi. U javnosti se i prije susreta s Cibalijom baratalo raznim imenima, sam Medić potvrdio je kontakte s Igorom Štimcem, no kao u slučaju transfera igrača, iz Kranjčevićeve će se oglasiti tek kada odluka bude konačna. Prema ranijim informacijama Luka Pavlović ostaje u klubu u drugoj ulozi.

Prema dogovoru "bijeli" su u susret krenuli napadački raspoloženi i maksimalno borbeni i isto se odmah i osjetilo na njihovoj igri. Bilo je to potpuno suprotno izdanje onome u Rijeci kolo ranije. I koliko god činjenica da su na odmor otišli netaknute mreže bila pozitivna za nastavak, toliko je uznemiravajuća bila spoznaja da ih pogoci neće niti na ovom susretu. A nakon primljenog pogotka igra se u potpunosti raspala. Niti sami igrači na terenu nisu vjerovali da u tom stanju mogu vratiti bod koji su zasluženo držali do samoga kraja.

A koliko je Zagrebova obrana istraumatizirana prethodno suđenim kaznenim udarcima jasno se vidjelo u toj 85. minuti. Čak i najmanje opasnosti u šesnaestercu Pjesnika uspijevaju pronaći put do cilja, Baraban je gotovo neometan pogodio za tri boda. Upravo je posljednja linija "bijelih" ove sezone nastupala u najviše kombinacija, a nakon posljednja tri susreta može se reći kako su se u njoj vrlo dobro snašli veznjaci Jurendić i Oršulić.

Osim manjka čvrstine u spomenutim situacijama, što će obojica steći tek igrama u kontinuitetu, iz kola u kolo sve kvalitetnije reagiraju na zadaće koje njihove pozicije nose sa sobom. Središnjicu veze po prvi su puta držali Marko Kartelo i Ivan Parlov, dvojac najiskusnijih veznjaka. Iako niti jedan od njih dvojice u obrambenim zadaćama nije djelovao loše, prema naprijed su ostali nedorečeni u usporedbi s očekivanjima. Abdurahimi i dalje dosta uspješno probija desnu stranu, ali njegovi promašaji u ovoj situaciji Zagreb koštaju previše. Kao i neuvjerljive predstave bijelih napadača.

Krstanović i dalje ne pronalazi način kako se othrvati protivničkoj obrani, no više od svega zabrinjavaju posljednja izdanja Davora Vugrinca. Premalo trke, previše netočnih dodavanja i izgubljenih lopti i gotovo niti jedna prilika za pogodak ono je što se od Vugrinca vidjelo na susretima protiv Varteksa, Istre i u petak Cibalije. Osim igre napadačkog dvojica loše je izgledala i ona Damira Šovšića. Iako u njegovoj obrani stoji činjenica kako nije igrao na svojoj poziciji, gledajući njegov učinak teško se može reći da je shvatio ulogu koja mu je bila namijenjena.

Novi će trener momčad Zagreba preuzeti u potpunom psihološkom kaosu, a koliko će do kraja tjedna atmosfera otići u pozitivno teško je reći. Subota Pjesnicima donosi gostovanje na Poljudu, a također ranjeni Hajduk nikako nije suparnik za vađenje. Jedna od rijetkih pozitivnih stvari ona je da se Splićanima mogu suprotstaviti svi igrači u konkurenciji, tek Mikulić, Jurendić i Ivanković imaju po dvije javne opomene.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!