Zimski sportovi

Heatley postao morski pas

Krešimir Ferlak • subota, 12.09.2009.
Heatley postao morski pas

Konačno je završila višemjesečna saga oko Danyja Heatleya. Napadač Ottawe je prije više od dva mjeseca zatražio trade, ali dogovora do sada nije bilo. Kada se već činilo da će biti primoran ostati u Ottawi, javio se San Jose i posao je napravljen.

Priča oko koje se potrošilo najviše tinte u svijetu hokeja na ledu zadnjih mjeseci, konačno je dobila svoj epilog. Dany Heatley je novi igrač San Josea, dok su u suprotnom pravcu otišli Jonathan Cheechoo i Milan Michalek te će oni u narednoj sezoni nositi dres Senatorsa. Dugo je trajala ova priča, dugo se igralo povuci – potegni između Heatleya i čelnika Ottawe i kada je bilo sve izglednije da će Heatley ostati u glavnom gradu Kanade, ipak se pronašlo rješenje.

Heatley se obratio novinarima nekoliko minuta nakon razmjene i nije krio zadovoljstvo. "Naravno da sam uzbuđen što sam postao Shark. Želim zahvaliti svima u Ottawi, navijačima i gradu, ali sretan sam što nastavljam dalje. Mislim da nisam učinio ništa loše tražeći razmjenu", pojasnio je novi napadač San Josea.

Ovaj slučaj probio se u središte zanimanja kada je nedugo nakon zatražene razmjene Heatley odbio odlazak u Edmonton. Hokejskoj javnosti ta odluka nije baš dobro sjela i svi su kritizirali njegovu neodlučnost. Čini se da je ovaj kanadski napadač, rođen u Freiburgu, želio u klub gdje će se boriti za vrh, a sada je to i dobio.

Na kraju je priča završila najbolje za sve, jer nitko ne želi imati nezadovoljnog igrača u svlačionici. Heatley je, inače, prije Ottawe igrao za Atlantu, a u karijeri je postigao 260 pogodaka u 507 utakmica. Nastupio je i za reprezentaciju Kanade na OI u Torinu, kao i na brojnim svjetskim prvenstvima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!