Zimski sportovi

Medvjedi najavili početak EBEL sezone

Sportnet • petak, 04.09.2009.
Medvjedi najavili početak EBEL sezone
Foto: Davor Sajko

Zagrebački klub hokeja na ledu Medveščak zajedno sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem najavio je povratak vrhunskog hokeja u Zagreb. Prva utakmica Medvjeda u EBEL ligi igra se idući petak 11. rujna. Večeras će Medvjedi odmjeriti snage s talijanskim klubom SG Pontebba...

KHL Medveščak na održanoj tiskovnoj konferenciji u zagrebačkom hotelu Westin najavio je službeni početak Erste Bank Eishockey Lige u Hrvatskoj. Gradonačelnik Milan Bandić još je jednom dao podršku nastojanjima vodstva i igrača kluba za sudjelovanjem u EBEL ligi, ali isto tako za povratkom vrhunskog hokeja u Hrvatsku.

"Uvijek treba poslušati stručne ljude koji znaju svoj posao. Strast i ljubav pokreću što je slučaj i u KHL Medveščak. Grad će napraviti sve što može kako bi vratio hokej u Zagreb. Time ćemo mnogo dobiti na promociji Zagreba i vratiti se u civilizacijski krug kojem oduvijek pripadamo. Ponosan sam na ovo, momčad je sklad domaćih i stranih igrača. Bez domaćeg štiha nema uspjeha", rekao je gradonačelnik.

Tom prigodom gradonačelnik je pozvao publiku na povratak u Ledenu dvoranu Doma Sportova. "Ja sam svoju kartu za idući petak već kupio. Dođite svi na utakmicu, a posebno puce jer vidite ove igrače, to nema ni Amerika jer su svi iz Amerike došli tu!" Tom prigodom gradonačelnik je okupljenim novinarima i uzvanicima pokazao kupljenu ulaznicu za utakmicu 11. rujna.

Dosadašnji rezultati nekoliko odigranih pripremnih utakmica izvrstan su pokazatelj pripremljenosti igrača, njihove želje i entuzijazma za vrhunskim hokej utakmicama i sportskim rezultatima. Zadovoljstvo i sreću nije krio ni predsjednik KHL Medveščak Damir Gojanović koji je ovim putem zahvalio svima koji su pomogli u ostvarenju dugogodišnjeg sna KHL Medveščak – vrhunskih hokej utakmica u prepunoj dvorani Doma sportova.

Stručno vodstvo kluba - direktor hokejskih operacija Douglas Bradley, glavni trener Enio Sacilotto, te kapetan momčadi Alan Letang istaknuli su kako je iza momčadi naporan rad, te kako su igrači KHL Medveščak skladan tim spreman na okršaje s iznimno jakim protivnicima u EBEL ligi.

KHL Medveščak večeras igra posljednju pripremnu utakmicu protiv talijanskog kluba SG Pontebba. Utakmica počinje u 19.15 sati u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma Sportova.

Ulaz je ograničen.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!