Košarka

"Želimo u polufinale"

Borna Rupnik • srijeda, 02.09.2009.
"Želimo u polufinale"
Foto: Bruno Blumenschein

Roko Ukić bit će jedan od nositelja igre hrvatske reprezentacije na europskoj smotri u Poljskoj. Nakon osvojenog Efes kupa, naš predstavnik u NBA-u iznio je svoja razmišljanja o mogućim dosezima Repešine momčadi...

Hrvatska na Efes kupu nije upisala nijedan poraz, što je svakako dobar znak prije puta na Europsko prvenstvo u Poljsku, no izabranike Jasmina Repeše čeka još puno posla.

Novi član Milwaukee Bucksa i najkorisniji igrač spomenutog prijateljskog turnira, Roko Ukić, smatra da Hrvatska može daleko.

"Drago mi je da smo osvojili taj turnir i mislim da smo se pokazali u dobrom svjetlu. Ključ je bila pobjeda nad Turskom, nakon toga igrali smo s puno samopouzdanja", rekao je Ukić, osvrnuvši se potom na hrvatske želje na Europskom prvenstvu.

"Želimo napraviti korak više nego na prošla dva natjecanja. Sigurno smo među pet ili šest najboljih momčadi Starog kontinenta", izjavio je Ukić, a pokaže li se da je u pravu, naša će reprezentacija ujedno osigurati plasman na Svjetsko prvenstvo iduće godine.

No, nije to jedino o čemu razmišlja: "Želimo ući u polufinale i pokušati uzeti medalju. Učinit ćemo sve što je u našoj moći kako bismo ostvarili taj cilj".

Hrvatska će reprezentacija prvu utakmicu u Poljskoj igrati protiv Izraela, a u skupini nas čekaju još Makedonci i Grci.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!