Nogomet

Video: Loš posao Heartsa u Dundeeju

Vedran Attias, Borna Rupnik • ponedjeljak, 17.08.2009.
Video: Loš posao Heartsa u Dundeeju
Foto: Ilustracija

Nogometaši Heartsa, koji stoje na Dinamovom putu k Europskoj ligi, nisu bajno otvorili škotsko prvenstvo. U prvom su kolu poraženi kod Dundee Uniteda...

Hearts je tražio od škotskog saveza premještanje ove utakmice na subotu kako bi imali više vremena za pripremu susreta s Dinamom u Zagrebu, no škotski savez oglušio se na njihovu molbu te je odbio pa su tako igrači Heartsa samo tri dana prije Zagreba gostovali kod Dundee Uniteda.

Susret je teško mogao početi lošije za Dinamovog protivnika. Dundee United je već u četvrtoj minuti zaradio udarac s bijele točke nakon prekršaja Islanđanina Eggerta Jonssona u kutu šesnaesterca. Slovački vratar Marian Kello pogodio je stranu, ali nije uspio zaustaviti udarac Dannyja Cadamarterija. U 18. minuti mogli su zaraditi i drugi kazneni udarac, ali je sudac ostao nijem.

Prvu je kakvu-takvu priliku Hearts složio tek u 24. minuti - pucao je Palazuelos koji je nekoliko puta večeras okušao svoju ljevicu, a ostatak prvog poluvremena budući su zagrebački gosti najopasnije prijetili visokim nabacivanjima iz prekida, na koje će Jurčićeva obrana morati posebno paziti.

Početkom nastavka uslijedio je novi udarac za Hearts: sudac je (potpuno opravdano) kapetanu Michaelu Stewartu pokazao drugi žuti, isključujući karton. Inače, Stewart se istaknuo s nekoliko vrlo grubih startova s leđa te je samo bilo pitanje trenutka kada će pod tuš.

Ipak, obje su momčadi nastavile prikazivati tipično škotsku, pomalo rastrganu igru, a treba spomenuti i da je Hearts s igračem manje u 60. minuti imao sasvim solidan slučaj, no nije dobio jedanaesterac. Tenzije su porasle i nekoliko minuta kasnije, a premda je Dundee United bio nešto konkretniji, Hearts nije pokazivao ozbiljnije simptome brojčane inferiornosti.

Kello je privukao pažnju sjajnom obranom u 78. minuti kada je izvadio loptu ispod prečke, ali i šest minuta prije kraja kada je loše procijenio loptu u kontri domaćina, istrčao na 30-tak metara od svojeg gola pa Cadamarteri nije imao težak posao poslati loptu u praznu mrežu i tako svojim drugim pogotkom otkloniti sve dileme o konačnom ishodu ove utakmice. Jonsson, vrlo dobar skakač, pred kraj se udarcem glavom pokušao iskupiti za skrivljeni jedanaesterac, no domaći mu je vratar odlično obranio.

Dobrim se potezima u momčadi Heartsa u nekoliko navrata istaknuo spretni David Obua, vezni igrač iz Ugande koji stasom i načinom igre uvelike podsjeća na Tchoyja iz Salzburga kojeg se navijači Dinama ne vole prisjećati.

Krilnog igrača Heartsa, kao i sve ostale igrače u dresu treće momčadi škotskog prvenstva, svih 90 minuta krasio je nepopustljivi borbeni duh, koji Dinamo nipošto ne smije smetnuti s uma, no dojam je kako Hearts nije protivnik od kojega bi naš prvak trebao strahovati.

Hearts je nastupio u sljedećem sastavu: Kello - Kucharski, Jonsson, Goncalves, Bouzid - M. Stewart, Palazuelos, Obua, Suso - Nade (od 78' Novikovas), Witteveen (od 55' Black)

Škotsko prvenstvo, prvo kolo:
Dundee United - Hearts 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!