Ostali sportovi

Armstrong ostao na postolju...

Matej Milanović • subota, 25.07.2009.
Armstrong ostao na postolju...
Foto: Sandro Donda

Etapa na Mont Ventoux završila je pobjedom Juana Manuela Garatea. Danas je bitna bila i borba za mjesto na postolju u ukupnom poretku. Očekivalo se da bi Frank Schleck mogao prestići Armstronga, no Luksemburžanin danas nije bio u formi i čak mu ni pomoć brata Andyja nije bila dovoljna. Contador će sutra proslaviti drugi Tour de France, mlađi Schleck drugu poziciju i bijelu majicu, a Armstrong može biti zadovoljan mjestom na postolju...

Lance Armstrong zadržao je treće mjesto i uspjet će okončati ovogodišnji Tour de France na postolju. Amerikanac je očekivao više, no objektivno Alberto Contador i Andy Schleck bili su jači.

Šesnaestorica su pokušali bijeg iz daleka, no do vrha su stigla samo dvojica. Juan Manuel Garate i Tony Martin. No, Španjolac je iskusan na usponima i bez većih je poteškoća svladao Nijemca za svoju prvu etapnu pobjedu na ovom Touru i to na jednoj od najtežih etapa.

Što se borbe za mjesta u ukupnom poretku tiče bilo je jedino pitanje hoće li Armstrong zadržati treće mjesto. Danas je kao najsvježiji i najbolji među biciklistima koji se bore u ukupnom poretku djelovao Andy Schleck. Luksemburžanin je dao dojam u nekoliko navrata da bi mogao ostaviti Armstronga, Contadora i ostale u njihovoj skupini. Međutim nije to učinio jer je pokušavao sa sobom povući brata Franka koji je želio Armstrongu uzeti treće mjesto.

Ipak, bilo je jasno da Frank Schleck danas nema dovoljno snage da bi ostavio Armstronga i u konačnici je Amerikancu bilo dosta jednostavno ostaviti konkurenta iza sebe. Treće mjesto u etapi pripalo je Andyju Schlecku, četvrti je bio Contador, malo je za njima zaostao Armstrong, a tek je šesti bio Frank Schleck koji nije uspio uloviti ni četvrtu poziciju ukupno.

Tour će dakle u ruke Contadoru. Andy Schleck, koji će iduće godine biti jedan od favorita, osvojit će drugo mjesto i poredak za najboljeg mladog vozača. Lance Armstrong, kao što je već rečeno, osvojit će treću poziciju, a iduće godine ponovno će se vratiti kao natjecatelj s novom momčadi koju sastavlja, Radioshackom.

Tour de France, 20. etapa, Bourgoin Jallieu - Aubenas:
1. Mark Cavendish (VBR/Columbia HTC) 3h50:35
2. Thor Hushovd (NOR/Cervelo Test Team) +00:00
3. Gerald Ciolek (NJEM/Milram) +00:00
4. Greg Van Avermaet (BEL/Silence Lotto) +00:00
5. Oscar Freire (ŠPA/Rabobank) +00:00

Ukupni poredak, žuta majica:
1. Alberto Contador (ŠPA/Astana) 81h46:17
2. Andy Schleck (LUK/Saxo Bank) +04:11
3. Lance Armstrong (SAD/Astana) +05:24
4. Bradley Wiggins (VBR/Garmin Slipstream) +06:01
5. Frank Schleck (LUK/Saxo Bank) +06:04

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!