Košarka

Okur produžio s Jazzerima

Mihaela Bradovski • nedjelja, 12.07.2009.
Okur produžio s Jazzerima

Turski reprezentativac Mehmet Okur potpisao je produženje ugovora s Utah Jazzerima na još dvije sezone čime sljedeće sezone ipak neće biti slobodan igrač i ostat će u Salt Lake Cityju...

Čelnici Jazzera završili su dugotrajne pregovore s Mehmetom Okurom i s turskim centrom produžili ugovor na još dvije sezone. Okur je postavio cijenu ispod koje neće ići, uprava kluba pokušavala je smanjiti ugovor, međutim nije uspjela i na kraju je produžila pod Okurovim uvjetima.

Okur će tako za dodatne dvije sezone dobiti 20,8 milijuna dolara što Jazzere stavlja u probleme sljedeće ljeto obzirom da samo s Okurovim, Kirilenkovim i Williamsovim ugovorom imaju otkinuto 43 milijuna dolara od salary capa.

Ovim potpisom postaje izvjesno kako će Utah naredne sezone ostati bez Carlosa Boozera koji će biti slobodan igrač, a ukoliko ne bude nekih razmjena tijekom sezone što se tiče skupe trojke, za Boozerov ugovor neće biti mjesta. Isto tako sve je izvjesnije kako će otići i Paul Millsap kojem je Portland već ponudio ugovor i Jazzeri imaju još malo vremena za matchiranje ponude Blazersa.

Okur je već izjavio kako želi ostati u Salt Lake Cityju do kraja karijere, ali je isto tako kazao kako za to ipak treba biti plaćen. Novac je dobio, a sada je na njemu da vrati uloženo, a bilo bi dovoljno kada bi bio na dosadašnjim brojkama od 17,0 poena i 7,7 skokova po susretu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!