Nogomet

Dinamo nadograđuje temelje

Vedran Attias • četvrtak, 02.07.2009.
Dinamo nadograđuje temelje
Foto: Kristijan Komarica

U Austriji je počeo drugi dio Dinamovih priprema za novu sezonu u kojoj će Plavi, u vrlo sličnom sastavu onom prošlogodišnjem, osim obrane domaćih trofeja pokušati uhvatiti Ligu prvaka...

Nakon nešto više od tri sata vožnje, Dinamov autobus stigao je u Bad Bleiburg; malo i mirno mjesto gdje će Dinamovci imati sve potrebno kako bi se što bolje pripremili za izazove koji ih vrlo brzo očekuju.

Nakon što se riješila situacija oko ostanka Marija Mandžukića u plavom dresu te dolaska Dimitriosa Papadopoulosa, atmosfera u momčadi ne može biti nikakva drugačija nego sjajna. Kako je trener Jurčić najavio: "u Austriji Plave čeka nadogradnja na temelje koji su postavljeni u Zagrebu i Rogli."

O Kaliniću: "Nije dosta biti dobar igrač"

Vezane vijesti

Dok s jedne strane Dinamo već godinama odlično prodaje igrače i, istina rijetko, odbija ponude jakih europskih klubova, ostali klubovi naše lige - ne mogu unovčiti svoje najbolje igrače. Iako Anas Sharbini i Nikola Kalinić ne skrivaju želju za odlaskom, sve se više čini kako će i sljedeće godine nositi dres Rijeke odnosno Hajduka: "Ljudi koji prodaju te igrače očito nisu baš upoznati sa svjetskim kretanjima. Vani jednostavno nije dosta biti samo dobar igrač nego se gledaju i ostale karakteristike koje se treba gledati kako bi se razumjelo zašto je neki transfer propao", smatra Jurčić

Za vrijeme priprema u Austiji Dinamo će odigrati dvije utakmice što se čini (pre)malo: "Dosta su dvije utakmice jer smo naglasak tijekom priprema stavili na jače treninge dok su utakmice u drugom planu", rekao je trener i objasnio kako utakmice nisu primarne u ovom trenutku zbog toga što nije došlo do velikih promjena u momčadi.

Dinamo već za dva tjedna igra, kako se predviđa, tešku utakmicu u Armeniji; utakmicu u kojoj Plavi nemaju pravo na kiks: "Uvjerio sam se u jačinu Pjunika, no vjerujem i u jačinu svoje momčadi. Njihova kvaliteta nije upitna jer im pola momčadi čine članovi armenske reprezentacije, a drugu polovicu mladi reprezentativci iste", kazao je Jurčić pa dodao: "Ako ne krenemo ozbiljno - tada bismo mogli imati probleme."

Iz godine u godinu, istina ne pod istim trenerom, "čeka" se Sammira. Hoće li ova sezona biti ona u kojoj neće oscilirati u svojoj igri?: "On definitivno nema problema s nogometnim znanjem odnosno tehničkim i taktičkim postavkama, no mora poraditi na tjelesnom kapacitetu. Mi već vidimo velike pomake po tom pitanju, a radimo i na dodatnom podizanju postojećeg nivoa. Kada usavršimo i taj dio - bit će spreman za europske klubove."

Jedan od igrača koji se sve više nameće jest mladi Andrej Kramarić za kojeg trener ima samo lijepe riječi: "On je veliki talent, no ne volim ja tako prezentirati igrače. Iako ne volim o tome pričati, pritisak s kojim se mladi nogometaš mora nositi također spada u dio selekcije jer ako izgubi kompas otpada, a ako ostane čvrsto na nogoma - dokazuje i tu kvalitetu. Vjerujem u njega u njegov daljnji razvoj te smatram kako je njegova nogometna karijera neupitna", završio je Jurčić.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!