Nogomet

"Jako me brine ovakva situacija"

Borna Rupnik • petak, 19.06.2009.
"Jako me brine ovakva situacija"
Foto: Davor Sajko

Dinamovom treneru Krunoslavu Jurčiću pripreme za novu sezonu nisu počele nimalo bajno. Osim Moralesove gripe, planove mu je pomrsila obnovljena ozljeda Miroslava Slepičke, a ne raduje ga ni novi sustav natjecanja...

Uoči odlaska na slovenski dio priprema, trener Krunoslav Jurčić prvo se osvrnuo na jučerašnju utakmicu u Našicama, gdje je Dinamo otvorio novu sezonu pobjedom 3:0 protiv domaćina, kojemu se željela pružiti prilika za financijski spas.

Nažalost, vijesti nisu posebno dobre: "Slepička je u devetoj minuti opet ozlijedio isti onaj skočni zglob zbog kojeg je propustio završnicu protekle sezone. Nalazi ne ulijevaju mnogo optimizma".

Naravno, zdravstveni izvještaj nije mogao proći bez dodatnog objašnjenja o stanju čileanskog reprezentativca Pedra Moralesa: "Bolestan je i preskočit će pripreme. Najgore je to što ne znamo kakve će biti konačne posljedice".

Jurčić nije skrivao da ga takav rasplet situacije izrazito zabrinjava. "Jako me brine ovakva situacija, takve stvari nitko ne može predvidjeti. Mogu utjecati na igrače i na trening, ali na ovo ne mogu. Mogu se samo nadati da će sve na kraju ispasti barem djelomično povoljno".

U Zagreb su se vratili Luis Ibanez i Mathias Chago, no još uvijek nije sigurno hoće li Dinamo u nove izazove krenuti s postojećim igračkim kadrom. Budućnost Marija Mandžukića u Maksimiru i dalje je pod znakom upitnika.

"S njime ću raditi kao i prije. To je tip igrača koji u potpunosti zadovoljava moje prohtjeve, a kako je profesionalac, svoje kvalitete mora staviti u realne okvire", objasnio je Jurčić kako gleda na status svog najboljeg igrača.

Neovisno o Mandžukićevom ostanku, Dinamu poneko pojačanje ne bi bilo na odmet, ali stanje na tržištu prilično je nezahvalno, objasnio je Dinamov strateg: "Često se susrećemo s istim problemom. Hrvatska je mnogima egzotična pa su neki igrači koje smo pratili ipak odabrali druge klubove".

Neizbježna je tema bila i predstojeća Liga 16. "Taj projekt snižava kvalitetu hrvatskog nogometa. Možemo se samo moliti da će sve biti regularno, odnosno da će svi klubovi uspjeti završiti natjecanje", pribojava se Jurčić financijskih slomova i dodaje: "Uvijek nam trebaju podražaj i kvaliteta, no to nećemo dobiti takvom ligom".

S obzirom na to da se Dinamo i u nedavno završenom prvenstvu ponekad mučio s motivacijom, postavlja se pitanje što će tek biti u susretima s, primjerice, još manje atraktivnim protivnicima poput novih prvoligaša. "Motivacija uvijek postoji, ali nedostaje i ona prava kvaliteta", izjavio je Jurčić.

"Nogometaši talijanskih i engleskih klubova u svakom kolu igraju utakmice na najvišoj razini", nastavio je, "s čime s mi ne možemo mjeriti. Do 17 ili 18 godine naši su dečki na istoj kvalitativnoj razini, no tada dolazi do podjele jer oni u europskim klubovima ulaze u seriju utakmica i nastavljaju svoj razvoj".

"U prilog tome ide i činjenica da naši juniori često osvajaju turnire u inozemstvu", zaključio je trener Plavih.

Dinamovi nogometaši danas putuju na Roglu, gdje će se zadržati devet dana. Tamo će u prosjeku odrađivati dva treninga dnevno, jedan u prijepodnevnim i jedan u poslijepodnevnim satima.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!