Ostali sportovi

14 "dijamantnih" mitinga

Maja Giljanović • utorak, 16.06.2009.
14 "dijamantnih" mitinga
Foto: EPA

"Zlatna liga" koja je prije tri dana startala na Olimpijskom stadionu u Berlinu u svom je posljednjem izdanju, a IAAF je objavio destinacije 14 mitinga novoustoličene "Dijamantne lige"...

U Berlinu je u ponedjeljak održano zasjedanje "Dijamantne lige" Svjetske atletske federacije i objavljena je lista 14 postaja - 12 je mitinga poznato još od 2. ožujka kada je premijerno puštena vijest o reorganizaciji elitnog atletskog natjecanja, a od tri koja su još iskazala želju pridružiti im se, izabrani su Doha i Rim (Berlin je, pak, otpao).

Provizorni kalendar u 2010. je sljedeći: Doha (Katar) petak 14. svibnja, Šangaj (Kina) nedjelja 23., Oslo (Norveška) petak 4. lipnja, Rim (Italija) četvrtak 10. lipnja, New York (SAD) subota 19. lipnja, Eugene (SAD) subota 3. srpnja, Lausanne (Švicarska) četvrtak 8. srpnja, Gateshead (Velika Britanija) nedjelja 11. srpnja, Pariz (Francuska) petak 16. srpnja, Monte Carlo (Monako) četvrtak 22. srpnja, Stockholm (Švedska) petak 6. kolovoza, London (Velika Britanija) petak 13. i subota 14. kolovoza, Zürich (Švicarska) četvrtak 19. kolovoza i Bruxelles (Belgija) petak 27. kolovoza.

Što se inovacija tiče, nabrojimo samo najbitnije: u raspodjeli sredstava (budžet svakog mitinga je 416.000 $) sudjeluju sportaši iz 32 discipline, najveće zvijezde bit će vezane obvezujućim ugovorima i na propuštanja mitinga se neće blagonaklono gledati, pobjednici su sportaši(ce) koji nakon 14. mitinga sakupe najviše pripadajućih bodova i bit će nagrađeni 4-karatnim dijamantom (vrijednim oko 80.000 $).

Službena prezentacija i definitivni raspored "Dijamantne lige" bit će predstavljeni pretposljednjeg dana Svjetskog prvenstva u Berlinu (22. kolovoza).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!