Košarka

Blazersi ostavljaju Blakea i Outlawa

Branimir Korać • nedjelja, 07.06.2009.
Blazersi ostavljaju Blakea i Outlawa

Kevin Pritchard povukao je očekivani potez i najavio kako će Blazersi iskoristiti opciju u ugovoru i iduće sezone u rosteru imati Travisa Outlawa i Stevea Blakea. Dok se za Blakea nagađalo kako bi mogao i napustiti ovu potentnu momčad, Outlaw nije bio upitan za ostanak...

Steve Blake i Travis Outlaw ostaju članovi Blazersa i iduće sezone. Opcija u ugovoru bit će iskorištena i Blazersi će im platiti ukupno oko osam milijuna dolara za posljednju sezonu nakon čega će biti slobodni igrači ukoliko im se ne ponudi novi ugovor.

Očekivalo se kako će Pritchard povući taj potez iz više razloga. Obojica iza sebe imaju vrlo dobru sezonu u kojoj su podignuli brojeve na najbolje u dosadašnjem dijelu sezone i logika je nalagala na produženje suradnje. Druga stvar je što će obojica tijekom sezone biti zanimljivi za trade kojim bi Blazersi pokušali ojačati momčad.

Još tijekom veljače spominjali su se najviše kao igrači koje bi Pritchard mogao mijenjati, ali GM Blazersa ih je ostavio u rosteru odbivši nekoliko ponuda. Najčešće se spominjala kombinacija sa Sixersima u kojoj bi u Blazerse preselio Andre Miller, a ovaj dvojac bi preselio u Sixerse. Tada se vjerovalo kako će Sixersi s free agentom Millerom potpisati ugovor na kraju sezone, a onda ga mijenjati s Blazersima, ali Pritchard je ovom najavom odbio takvu mogućnost i teško je za vjerovati da će Blazersi odlučiti mijenjati neki drugi "paket" igrača.

Ove sezone Blazersi ostaju bez visokih ugovora Stevea Francisa (17 milijuna, otkupljeni ugovor) i Raefa LaFrentza (13 milijuna), na kraju iduće sezone u kategoriji od po četiri milijuna po sezoni ističu ugovori Blakeu, Outlawu, Milesu i Fryeu i Portland će imati dovoljno prostora pod salaryjem za produženje ugovora s Royem, Aldridgeom i Odenom prije svih, ali i za utrku za free agentima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!