Nogomet

Mihayličenko: "Hoće li Bilić dobiti otkaz?"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • petak, 05.06.2009.
Mihayličenko: "Hoće li Bilić dobiti otkaz?"
Foto: Kristijan Komarica

Neposredno prije kratkog treninga na Maksimiru, Ukrajinci su odradili konferenciju za novinare u hotelu Esplanade gdje izbornik Oleksiy Mihayličenko nije htio previše otkriti o sutrašnjem sastavu...

Ukrajinci su već danas odradili jedan trening, koji je po izbornikovoj ocjeni prošao "vrlo dobro": "Dočekujemo Hrvatsku potpuno spremni. Jasno, ozljeda Aliyeva nas je poremetila, ali imamo načine kako ga zamijeniti."

Hrvatske novinare zanimalo je da li razmišlja o svojoj budućnosti ako izgubi od Hrvatske: "Ja tako ne razmišljam... Ako Hrvatska izgubi, hoće li ostati Bilić?"

Ozljede u hrvatskoj reprezentaciji nisu nešto na čemu će ukrajinski izbornik graditi taktiku: "Uvijek sam polazio od toga da ne treba igrati na slabosti protivnika, već na svoje snage."

Mihayličenko je sa suradnicima pogledao sve utakmice hrvatske reprezentacije, kako one uspješne, tako i neuspješne: "Gledali smo ih u različitim izdanjima. Svjesni smo da se radi o jednom snažnom protivniku i nije slučajno da ta reprezentacija zauzima visoko mjesto na svjetskoj ljestvici. No, nema ekipe koja nema slabog mjesta, a mi ćemo se truditi iskoristiti ona koja Hrvatska, po našem mišljenju, ima."

Na pitanja o sastavu Mihayličenko uglavnom nije direktno odgovarao. Ukrajinski kolege nabacivali su se s opcijom s tri napadača (Ševčenko, Voronin, Milevsky), no izgledno je da će nastupiti od početka samo posljednja dvojica: "To je zanimljiva varijanta i sigurno ćemo i o njoj razmisliti. Zar nismo morali igrati na pobjedu i protiv Bjelorusije i Kazahstana? Bit igre je da igramo na pobjedu. Hrvatska je naš glavni konkurent za drugo mjesto, ali ima se još dosta utakmica za odigrati. Draž ovoj utakmici daje činjenica da obje ekipe trebaju igrati na pobjedu."

Mihayličenko je zaključio: "Naši igrači su psihički i fizički maksimalno spremni."

Da li je zaista tako - saznat ćemo u subotu navečer poslije 20.15...

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!