Nogomet

Bilić: "Spriječit ćemo da umor bude faktor"

Tomislav Pacak • četvrtak, 28.05.2009.
Bilić: "Spriječit ćemo da umor bude faktor"
Foto: Borna Čavrag

Slaven Bilić počeo je u Zagrebu okupljati svoju ”rakovu djecu” uoči kvalifikacijskog ogleda s Ukrajinom. Prije odlaska u Rovinj s prvom devetoricom reprezentativaca, izbornik Bilić je odradio prvu u nizu druženja s novinarima...

Iz Zagreba će za Rovinj danas krenuti stručni stožer s devetoricom reprezentativaca iza kojih je završena klupska sezona - Ćorlukom, Šimunićem, Pranjićem, Drpićem, Modrićem, Kranjčarom, Olićem, Rakitićem i Petrićem. Sutra će se reprezentaciji priključiti Vukojević i Robert Kovač, koji će zbog problema s aduktorom propustiti dva Dinamova ogleda s Hajdukom. Izbornik očekuje da Kovač bude spreman za Ukrajinu, a još jednom je nedvosmisleno ponovio – Kovač je kapetan reprezentacije, kada je jasno zdrav i dostupan.

”Već smo rekli da smo napravili pripreme skoro od dva tjedna. Danas se okupljamo, doći će 9 igrača, još 2-3 će doći do nedjelje, a ostali će nam se tada priključiti, ovisno u utakmicama tijekom vikenda. Održavat ćemo kondiciju do ponedjeljka, a onda počinje kompletna priprema za utakmicu s Ukrajinom”, iznio je Bilić okvirni plan priprema reprezentacije.

Ambicije i ciljevi su odavno poznati: ”Znamo što priželjkujemo, što očekujemo, što trebamo napraviti. O tome već dugo pričamo, pa ću radije odgovarati na vaša pitanja, da se ne ponavljam.”

Koliki faktor može biti umor igrača nakon naporne sezone u kojoj je dosta njih imalo važne uloge u svojim klubovima? ”Umorni su igrači od naporne sezone, to je istina jer već ulazimo u šesti mjesec. Nas to ne brine, naš je zadatak da ih rekuperiramo i da im doziramo treninge, pa da u subotu budu maksimalno spremni i fizički i psihički. To ćemo i napraviti.”

Bilić ne namjerava moliti Dinamo ili Hajduk da odmara pojedine igrače u posljednjem kolu prvenstva, tek je Kovač poseban slučaj: ”Oko Kovača je malo drugačija situacija. Mi smo kontaktirali Dinamo u vezi njega. Njegov aduktor još nije izliječen, pa ne može nastupiti za Dinamo u Kupu, a vjerojatno neće biti spreman ni za nedjelju. Mi ćemo njega priključiti odmah reprezentaciji, da jednom pravom terapijom bude spreman za Ukrajinu. Što se ostalih igrača tiče, nismo tražili ni od Hajduka ni od Dinama da nam ustupaju igrače koji su zdravi.”

Popis ukrajinskih reprezentativaca nije ničime iznenadio izbornika: ”Njihov popis igrača je očekivan. Pojavila su se 2-3 nova imena, međutim, ne očekujemo da ti nastupe. Uglavnom su to igrači koji nastupaju proteklih godina za Ukrajinu, velikih iznenađenja nema.”

Nažalost, Genoa nije ispunila Jurićevu želju da se i on ranije priključi reprezentaciji: ””Jurić je dobio žute kartone tako da ne igra zadnju utakmicu za Genou, on je pitao klub da nam se prije priključi, a oni nisu bili time oduševljeni jer je on jedan od kapetana, imaju dobru sezonu i inzistirali su da bude s njima. Nas to i ne remeti previše, jer taktička uigravanja ne možemo raditi dok se ne priključe svi igrači. Bilo bi bolje da je s nama, ali on može formu održavati i s nama i s njima, pa to nije problem. Vukojević dolazi sutra...”

Na kraju, izbornik nije mogao pobjeći od komentara sinoćnjeg finala Lige prvaka: ”Zaslužena pobjeda Barcelone. Pričajući sa stožerom o toj utakmici, ne možemo reći da je iznenađenje da je pobijedila Barcelona. Meni je osobno iznenađenje način na koji je Barca pobijedila, jer su oni razmontirali Manchester United. ”

Nadajmo se da će i Hrvatska razmontirati Ukrajinu...

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!