Zimski sportovi

Briljantni Malkin, Penguinsi prema finalu

Ante Jukić • petak, 22.05.2009.
Briljantni Malkin, Penguinsi prema finalu
Foto: EPA

Na krilima najefikasnijeg igrača regularnog dijela NHL sezone, Evgenija Malkina, Pittsburgh Penguinsi rezultatom 7:4 svladali su Carolina Hurricanese u drugoj utakmici finala Istočne konferencije. Ovom pobjedom prošlogodišnji vice-prvaci udvostručili su vodstvo u seriji, tako da Hurricanese sada očekuje vrlo težak zadatak.

Čini se da bajkovita priča Carolina Hurricanesa u ovom doigravanju polako dolazi svome kraju. Iako su noćas zabila čak četiri pogotka, momčad iz Raleigha je i drugi put napustila Mellon Arenu pognutih glava, "zahvaljujući" ponajviše sjajnom Evgeniju Malkinu. Razgoropađeni Rus zabio je, naime, tri pogotka, od toga dva u samoj završnici, kada se utakmica lomila, čime je svojoj momčadi osigurao rasterećen put u Raleigh na sljedeća dva dvoboja serije.

Početak noćašnjeg susreta ponudio je zadnje što bi očekivali u ovako važnom play-off dvoboju - golijadu. U tek nešto više od osam minuta, gledatelji su vidjeli čak četiri "komada", po dva na svakoj strani. Domaćinima su 1:0, odnosno 2:1 vodstvo donijeli Crosby i Malkin, dok su Hurricanese jednako tako ekspresno u igru vratili LaRose i Jokinen. Do kraja urnebesne prve trećine "pao" je još jedan pogodak, a zabio ga je Dennis Seidenberg, za prvo vodstvo gostiju na utakmici.

Talbot i Kunitz su u drugoj trećini ponovno vratili prednost na stranu Penguinsa, no nakon samo dvije i pol minute igre u posljednjoj dionici, opet smo na početku. Strijelac za 4:4 bio je Eaves, koji je, tako, unio potpunu neizvjesnost u ovaj dvoboj. Istu je s dva vezana pogotka otklonio Evgenij Malkin, a posebno je dojmljiv bio onaj za 6:4, kojega je teško opisati riječima - čovjek treba samo gledati i uživati. Konačan rezultat utakmice postavio je u samoj završnici Kennedy, pogodivši praznu mrežu gostiju.

"To je samo jedna utakmica. Ja svaki put dajem sve od sebe, a ovog puta se, eto, isplatilo", šturo je nakon utakmice zborio glavni junak, no takva izjava više je bila plod ne baš sjajnog engleskog, zbog čega se često stječe dojam da je Evgeniju pričanje u mikrofon najmrskija stvar u životu. Puno je, zato, slikovitiji u vezi njegove predstave bio trener Penguinsa, Dan Bylsma, koji je poentirao: "Ovo je razlog zašto ga zovu 'Geno. Malo igrača na svijetu može zabiti onakav pogodak."

Dvije utakmice u Pittsburghu su, dakle, iza nas, serija se sada seli u Raleigh na dvije nove "runde". Prva od njih na rasporedu je već u subotu, a eventualna pobjeda Penguinsa gurnula bi Hurricanese u gotovo bezizlaznu situaciju.

NHL doigravanje - konferencijska finala, rezultati, 21.05.2009.

Istočna konferencija:

Pittsburgh - Carolina 7:4 (2-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!