Ostali sportovi

Blanka u petak u Dohi

Maja Giljanović • ponedjeljak, 04.05.2009.
Blanka u petak u Dohi
Foto: Bruno Karadža

Svjetska prvakinja Blanka Vlašić otputovala je danas u Katar gdje je u petak nakon petotjednog ciklusa temeljnih priprema čeka prvi ovosezonski nastup na otvorenom...

Blanka Vlašić je nakon samo petog mjesta (192 cm) u Torinu na Europskom dvoranskom prvenstvu 30. ožujka započela pripreme za sezonu na otvorenom. 25-godišnjakinja i njen stručni stožer - otac Joško i trener Bojan Marinović - odabrali su 18 natjecanja, među njima primjerice posljednje izdanje mitinga "Zlatne lige" (Berlin, Oslo, Rim, Pariz, Zürich, Bruxelles), ASK-ov Međunarodni miting u rodnom joj Splitu, Hanžek u Zagrebu uz kulminaciju na Svjetskom prvenstvu u Berlinu od 15. do 23. kolovoza.

Olimpijska je viceprvakinja zadovoljna odrađenim ciklusom priprema: "Prezadovoljni smo realiziranim. Prvi čin priprema je gotov, a nakon nastupa u Dohi ovog i Splitu sljedećeg tjedna formu ćemo polirati iduća tri tjedna prije nastupa u Grčkoj 10. lipnja".

Doha sa sobom Blanki donosi pozitivne konotacije. Ovdje je, naime, pobijedila i 2007. (204 cm) i prošle godine (203 cm), a hat-trick pobjeda će joj pokušati zanijekati među ostalima europska dvoranska viceprvakinja, Španjolka Ruth Beitia i četvrta u Torinu, Ruskinja Svetlana Školina.

Super Grand Prix u Kataru su prijavili i olimpijski pobjednici u bacanju kugle i koplja Poljak Tomasz Majewski i Norvežanin Andreas Thorkildsen, olimpijska pobjednica u skoku u dalj Brazilka Maurren Higa Maggi, bivši svjetski rekorder na 100 metara Jamajčanin Asafa Powell i svjetski rekorder na 3000 metara sa zaprekama Kataranin Saif Saaeed Shaheen.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!