Zimski sportovi

Video: Capitalsi preživjeli, senzacionalni Ovečkin!

Ante Jukić • subota, 25.04.2009.
Video: Capitalsi preživjeli, senzacionalni Ovečkin!
Foto: EPA

Washington Capitalsi napravili su prvi od tri potrebna koraka za okretanje serije protiv NY Rangersa. Ovečkin i društvo s čistih su 4:0 slavili u petoj utakmici prvog kruga doigravanja Istočne konferencije, a upravo je sjajni Rus čovjek o kojem su se pisali hvalospjevi nakon utakmice. Aleksandar Veliki opet je ponudio dio svoje čarolije.

Dva smo zaključka mogli izvesti nakon petog obračuna Capitalsa i Rangersa u borbi za polufinale Istoka. Prvi - i Henrik Lundqvist je, ipak, samo čovjek, drugi - Alex Ovečkin, nažalost, nije "naš", on je stvorenje iz neke druge galaksije. Naravno da konstatacije poput ove potonje zvuče malo predramatično i da nije baš uobičajeno koristiti takve fraze za nekog tko udara pločicu štapom, no pogodak koji je Ovie zabio noćas zaista nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Opisivati ga riječima nema smisla, to se jednostavno mora gledati i uživati....

Ovečkin je pogodio u samoj završnici druge četvrtine, stavivši "pečat" na sjajnu predstavu Capitalsa u susretu kojeg je momčad iz Washingtona jednostavno morala dobiti. Caps'i se u ovoj "biti ili ne biti situaciji" gotovo sigurno ne bi ni našli, da nije Henrik Lundqvist baš u ovoj seriji iz "naftalina" izvukao vrhunsku formu. Šveđanin na vratima Rangersa praktički je sam donio tri pobjede Njujorčanima, ali noćas ni on nije mogao spriječiti crveni uragan.

Svojih pet minuta slave u prvoj je trećini dočekao Matt Bradley, čovjek iz sjene, koji je s dva pogotka načeo goste i usmjerio utakmicu na "mlin" Capitalsa. Osim što je zabio dvaput u ovako važnoj utakmici, Bradley je ušao u povijest kao tek peti igrač u posljednjih 40 godina koji je svoj prvi play-off gol postigao u situaciji s igračem manje. Susret u Verizon Centru definitivno je odlučen početkom druge trećine, kada je za 3:0 pogodio Alex Semin.

Drugu meč-loptu za prolazak u konferencijsko polufinale Rangersi imaju u nedjelju, ali ovog puta u svom Madison Square Gardenu. Uspiju li Capitalsi preživjeti i to, serija se u utorak vraća u Verizon Centar, na odlučujuću sedmu utakmicu. Capitalsi su se, inače, u istoj ovakvoj situaciji našli i prošle sezone, budući da su, također u prvom krugu doigravanja, imali 3:1 zaostatak za Philadelphia Flyersima. Ovečkin i suigrači uspjeli su tada dobiti dvije utakmice i izboriti majstoricu u svojoj dvorani, ali su u konačnosti ipak eliminirani, pogotkom Knublea u produžetku.

"Nikad se ne predajemo. Koliko god ovakve situacije izgledale teške, mi zapravo uživamo u njima, to je izazov za nas. Želimo dobiti u nedjelju u Gardenu i vratiti se ovdje na konačnu odluku", odlučan je uoči još jednog puta za "Veliku jabuku" Ovečkin, o čijem će se noćašnjem golu još puno pričati....

NHL doigravanje, rezultati, 24.04.2008.

Istočna konferencija:

Washington – NY Rangers 4:0 (2-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!