Zimski sportovi

Montreal i Rangersi popunili Istok

Krešimir Ferlak • petak, 10.04.2009.
Montreal i Rangersi popunili Istok

Tri dana prije kraja regularnog djela sezone, ostala su još samo dva nepopunjena mjesta za ulazak u doigravanje. Oba se nalaze na Zapadu, a na Istoku je sada sve poznato. Montreal i NY Rangersi i ove sezone će biti u doigravanju, dok će Panthersi i Sabresi čekati neko bolje vrijeme...

Rangersi su kroz cijelu sezonu imali mnogo uspona i padova, ali su ključne dvije utakmice odigrali na pravi način. Prije par dana dobili su Montreal Canadiense, a jučer su u teškoj utakmici pobijedili Philadelphiju Flyerse. Rangersi su opet igrali odličnu obranu, a s 37 obrana još se jednom istaknuo njihov vratar Henrik Lundqvist.

Početak za Rangerse kao iz snova. Nakon samo 52 sekunde igre stigli su do prednosti, Markus Naslund je bio strijelac i domaćini su odmah preuzeli kontrolu nad susretom. Prvi period je donio mnogo udaraca i prilika s obje strane, a opet su bili precizni samo Rangersi. Ovoga puta zabio je Ryan Callahan i momčad iz Velike jabuke imala je već nakon 20 minuta lijepu prednost.

Nakon toga, pa do kraja utakmice, gledali smo vrlo izjednačen dvoboj, a jedini pogodak zabio je Daniel Briere sredinom drugog perioda i tako smanjio rezultat. Do kraja više nije bilo promjene rezultata i Rangersi su tako osigurali playoff. Iako su na početku sezone smatrani jednim od glavnih favorita za Stanley Cup, Rangersi su doigravanje osigurali u predzadnjoj utakmici sezone. Ali, tek će sada početi pravi obračuni i sve je moguće.

Odličan susret odigrali su stari rivali, Bruinsi i Canadiensi. Boston je i u ovom susretu potvrdio odličnu formu i stigao do pobjede u produžetku. Canadiensi su također zadovoljni napustili led jer su unatoč porazu osvojili jedan bod i tako osigurali doigravanje. Utakmica je bila uistinu vrlo uzbudljiva, prepuna golova, preokreta, tučnjave i isključenja.

U prvom periodu zabio je samo Patrice Bergeron i doveo Bruinse do vodstva. U nastavku Alex Kovaljev izjednačuje, a ubrzo zatim za Boston zabijaju Phil Kessell i Marc Recchi. Gosti se ne predaju i do kraja drugog djela stižu do preokreta. Prvo je smanjio Matt D'Agostini, a zatim rezultat izjednačuje Mathieu Schneider. Potpuni preokret novim je pogotkom donio D'Agostini i Canadiensi su s prednošću od 4:3 otišli na drugi odmor.

Na početku posljednjih dvadeset minuta Zdeno Chara zabija s igračem više, a nakon toga slijedi zatišje. Golova više nije bilo pa se otišlo u produžetak. Utakmicu je riješio stari, neuništivi Marc Recchi i Boston je tako stigao do nove pobjede. Nakon utakmice obje momčadi su slavile, a ako Montreal ostane na osmoj poziciji, u prvom kolu doigravanja igrati će upravo protiv Bostona. To bi bila još jedna serija za pamćenje.

Nashville Predatorsi se ne predaju i još se uvijek drže u igri za doigravanje na Zapadu. Jučer su došli u goste Detroitu i stigli do treće uzastopne pobjede nad Red Wingsima ove sezone. Domaćini su imali sve u svojim rukama, ali uporni gosti su izborili produžetke, pa penale i na kraju uzeli dva ogromna boda, dva boda nade.

Prvi period je donio dominaciju Nashvillea, ali jedini pogodak postigao je Detroit. Niklas Kronwall je bio strijelac s igračem više. U drugom dijelu, dominacija Red Wingsa, ali Predatorsi stižu do izjednačenja preko Scotta Nichola. Domaćini ipak odlaze na drugi odmor s vodstvom jer je u posljednjim trenucima zabio Nicklas Lidstrom. Kada je na početku treće zabio i Johan Franzen i Red Wingsi otišli na dva razlike, činilo se da je utakmica riješena.

Međutim, upornost je uvijek bila odlika Nashvillea, a to im se još jednom isplatilo. Jason Arnott je prvo smanjio rezultat, a točno minutu prije kraja Nashville koristi igrača više i preko J.P. Dumonta gosti su izborili produžetak. Otišlo se sve do penala gdje su za goste zabili Ville Koistinen i Jason Arnott, a za domaće samo Jiri Hudler i veliki drugi bod otišao je u Nashville. Predatorsi sada imaju isti broj bodova kao i Anaheim i St.Louis, ali i utakmicu više, a samo će dvije momčadi izboriti playoff.

Ova tri susreta bacila su sjenu na ostalih osam koji su odigrani prošle noći. Florida i Buffalo nisu dočekali čudo, iako su slavili u svojim susretima. No, zbog pobjede Rangersa i boda Canadiensa, ostali su bez šansi za doigravanje. Buffalo je bio uvjerljiv kod Caroline, slavili su s čak 5:1, a dva pogotka postigao je Jason Pominville. Florida je slavila na gostovanju kod Atlante, a pogodak za pobjedu djelo je Davida Bootha.

New Jersey je svladao Ottawu i tom pobjedom osigurao prvo mjesto u diviziji. Junak pobjede bio je veteran Brandan Shanahan koji je pogodio ključni penal. Vancouver je pogotkom Ryana Keslera svladao Los Angeles i ponovno preuzeo vrh divizije. Nove pobjede upisali su Washington i Pittsburgh, Dallas je slavio u Coloradu, dok su Phoenix Coyotesi iznenadili Sharkse i sa 4:1 porazili prvi momčad lige.

NHL, rezultati, 9.4.2009.: Boston – Montreal 5:4 (OT), NY Rangers – Philadelphia 2:1, Carolina – Buffalo 1:5, Atlanta – Florida 2:3, Ottawa – New Jersey 2:3 (SO), Pittsburgh – NY Islanders 6:1, Washington – Tampa Bay 4:2, Detroit – Nashville 3:4 (SO), Colorado – Dallas 23 (SO), Vancouver – Los Angeles 1:0, San Jose – Phoenix 1:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!