Rukomet

Pedersen se samo šalio

Ivana Strahija • četvrtak, 02.04.2009.
Pedersen se samo šalio
Foto: Kristijan Komarica

Izaslanstvo HRS-a vratilo se s puta u Basel, a najvažnija je stvar da su danski suci opovrgnuli da su ikad spomenule i p od riječi prostitutka, javljaju iz Hrvatskog rukometnog saveza...

"Dobili smo službena priopćenja IHF-a, EHF-a kao i pisano priopćenje danskih sudaca Pedersena i Olsena kojima oni opovrgavaju sve optužbe za pokušaj podmićivanja i negiraju da se bilo što od spomenutog dogodilo na službenim večerama. Danci su čak pismeno opovrgnuli da su išta od toga rekli. Poduprli su nas svi delegati i suci koji su bili na spomenutim večerama negirajući bilo kakve pokušaje podmićivanja, a mi smo tražili da danski sudački par proslijedi tu izjavu svim hrvatskim medijima, što će oni i učiniti. Nanijeli su nam štetu i drago nam je da su se ispričali", kazao je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola.

Lijepo što su se Danci ispričali, ali ne drži baš vodu priča da ništa nisu rekli, jer na kraju krajeva postoji snimka TV emisije u kojoj Pedersen govori o prostitutkama. Osim toga, ako nije ništa rekao, zašto se ispričava? Da se tu vjerojatno primijeniti ona stara - gdje ima dima ima i vatre, no ako je HRS-u isprika dovoljna, tko smo mi da sudimo.

"Usuglasili smo i stavove glede kandidata za nadolazeći Kongres IHF-a u lipnju u Egiptu, a ujedno smo pozvali čelnike IHF-a da nam budu gosti prigodom listopadskog obilježavanja 60. godišnjice rukometa u Hrvatskoj. U momčadskom tjednu od 26.10. do 01.11. između ostalog organizirat ćemo utakmicu zlatnih generacija Hrvatske protiv reprezentacije Svijeta", otkrio je Šola.

Uz to, s vodećim ljudima Međunarodne rukometne federacije, na čelu s predsjednikom Hassanom Moustafom postignut je dogovor glede IHF-ovog duga s posljednjeg Svjetskog prvenstva u Zagrebu. Na potraživanja Izvršnog odbora SP IHF nije imao nikakvih primjedbi pa se očekuje njihovo skoro podmirenje. Kako je kazao Gobac prije odlaska na put, radi se o 3,5 milijuna kuna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometTop temaSP 2009
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!