Zimski sportovi

Jadranski slalom konačno otkazan

Antonija Pavlić • srijeda, 01.04.2009.
Jadranski slalom konačno otkazan
Foto: Nikola Movrić

Nakon mnoštva peripetija, pomaka startova i prebacivanja s dana na dan, organizatori Jadranskog slaloma na stazi Radeševo na Platku konačno su se usuglasili i donijeli odluku da se utrka otkazuje...

Temperatura od šest celzijevih stupnjeva i jaka kiša naslijedila je, nažalost, ovih dana na Platku gustu maglu i južinu, zbog koje je već u nekoliko navrata pomakivan start skijaškog natjecanja Jadranski slalom. Na stazi Radeševo od vrata su se do vrata izmjenjivali mekani, tvrdi i suhi snijeg; magla je gotovo potpuno prekrila stazu i još jedan otkaz, treću godinu u nizu, bio je neminovan.

Utrka koja je svoju premijeru doživjela davne 1991., protekle se dvije godine, naime, borila s nedostatkom snijega i start je već i prije ozbiljnijih priprema morao biti otkazan. Ove je godine sve pak krenulo drugim putem; staza je bila spremna, natjecatelji faktički već na startu, no ne bi to bilo to kada se prepreka ne bi ponovno pojavila i to u vidu nemogućih vremenskih uvjeta.

Pokušavano je sve što je u ljudskoj moći, čekalo se lijepo vrijeme, čak i možebitna kiša koja bi rastjerala maglu i dopustila skijašima da stanu na start. Ništa nije upalilo. Još je jednu godinu toliko truda otišlo u vjetar. Ili možda da kažemo maglu?

"Ove se godine Jadranski slalom definitivno neće održati.", potvrdio je direktor organizacijskog odbora Milan Tumara. "Kontaktirao sam mnogo ljudi, dugo razgovarao i s voditeljem žičare Platak Daliborom Mladenovićem, no na kraju se svega pokazalo da je natjecanje jednostavno nemoguće održati. Kiša se na Platku predviđa do srijede, a pomaci starta više uistinu nisu mogući."

Izrazio je Tumara potom i žal zbog silnog truda uloženog u organizaciju čitavog događaja, te najavio prekomandiranje iz kalendara FIS utrka u Europski kup. "Puno je truda uloženo u posljednjih nekoliko mjeseci u organizaciju ovog događaja; neki su čak uzimali i godišnje odmore, a radilo se uglavnom na volonterskoj osnovi. Otkazivanje me, moram priznati, silno potreslo, ne znam kada ću se napokon sresti s pameću jer ovo očito nema nikakvog smisla. Sada ipak krećemo s pripremama za utrke Europskog kupa 6. i 7. ožujka iduće godine; termin je dobar, tjedan dana nakon završetka ZOI u Vancouveru, a najavljena mi je i mogućnost dolaska velike većine elitnog slalomskog društva", rekao je Novom Listu Tumara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!