Zimski sportovi

Minnesota i Anaheim ostali u igri

Krešimir Ferlak • ponedjeljak, 30.03.2009.
Minnesota i Anaheim ostali u igri
Foto: EPA

Velika večer za četiri ekipe koje se bore za doigravanje u Zapadnoj konferenciji. Minnesota, Nashville, St.Louis i Anaheim stigli su do novih pobjeda i svi su ostali u igri. Oilersi su izgubili upravo od Minnesote i sada su pali za dva boda ispod crte.

Povratak Mariana Gaborika najbolja je stvar koja se mogla dogoditi Minnesoti. Ovaj fantastični slovački napadač propustio je više od 60 utakmica ove sezone, ali to se na njegovoj igri niti najmanje ne osjeti. Čim se vratio pokazao je da je vođa ekipe, a njegova energija dala je dodatnu snagu i ostatku momčadi i čini se da u Minnesoti ponovo vjeruju da mogu izboriti doigravanje. To su pokazali i u susretu protiv izravnih konkurenata, Edmonton Oilersa.

Prvi period je po šutevima na vrata bio izjednačen, ali dvije inspirirane minute gostiju iz Minnesote donijele su im dva pogotka i veliku prednost. Prvo je na dodavanje Gaborika zabio Andrew Brunnette, a ubrzo nakon njega rezultat povisuje Martin Skoula. Drugi period je također prošao u izjednačenoj igri, ali pogodaka nije bilo i Wildsi su prilično sigurno i mirno održavali prednost. Treći period je ipak donio veliku dominaciju Edmontona i povratak domaćina u igru.

Već na samom otvaranju perioda domaćini su krenuli po pogodak i postigli su ga već nakon minute igre. Fernando Pisani je zabio i Edmonton je opet bio blizu. Međutim, tri minute kasnije Marian Gaborik koristi jednu od rijetkih prilika gostiju u zadnjem periodu i Minnesota opet ima dva razlike. Oilersi su i dalje pritiskali i pet minuta prije kraja uspjeli smanjiti golom Aleša Kotalika i tako osigurali neizvjesnu završnicu. Bilo je neizvjesno, ali bez izjednačenja i Minnesota je uzela izuzetno važna dva boda.

Nashville je stigao do isto tako važnih bodova u Detroitu. Domaći Red Wingsi nastavljaju prosipati bodove i tako umanjuju izglede za prvo mjesto u ligi. Detroit je opet dominirao, imao puno šansi i utakmicu u svojim rukama, ali opet su ih uništile pogreške u obrani. Predatorsi su se još jednom pokazali kao momčad koja odlično koristi svoje prilike i momčad koja zna zadržati vodstvo.

Gosti su došli do prednosti na otvaranju utakmice kada prvu situaciju sa igračem više u pogodak pretvara Steve Sullivan. Ubrzo su Predatorsi dobili novu priliku sa igračem više, ali ovoga nisu postigli, već su primili pogodak. Henrik Zetterberg je zabio sa igračem manje i izjednačio rezultat. Tako je završio prvi period, a u nastavku potpuna dominacija Red Wingsa, ali postigli su samo jedan pogodak, preko Mikaela Samuelssona.U tim trenucima Nashville je u igri držao njihov vratar Pekka Rinne.

Treći period je počeo sa laganom dominacijom domaćina, ali onda Nashville sve okreće u tridesetak sekundi. Prvo iz jedne gužve pred vratima Detroita izjednačuje Joel Ward, a domah nakon toga pogrešku u obrani domaćina koristi Jerred Smithson. Detroit je, ipak, vrlo brzo izjednačio krsnim pogotkom Johana Franzena. Međutim, novo isključenje Detroita dalo je šansu gostima i preko Ryana Sutera stigli su do nove prednosti koju su vješto sačuvali do kraja utakmice.

St.Louis i Columbus su najugodnija iznenađenja ove sezone i kako sada stvari stoje obje ekipe bi se mogle naći u doigravanju. Ipak, jučer su drugi puta u dva dana hokejaši St.Louisa svladali Blue Jacketse i Bluzeri su tako stigli do osme pozicije Zapada, posljednje koja vodi u doigravanje. St.Louis je mlada momčad puna perspektivnih igrača, a jučer se posebno istaknuo jedan od njih, mladi švedski napadač Patrik Berglund.

Berglund je predvodio St.Louis do pobjede postigavši pogodak uz dvije asistencije, a istaknuo se i njegov partner iz napada T.J. Oshie koji je upisao pogodak i asistenciju. Za Blues su se u strijelce još upisali Brad Boyes i David Backes, dok su za domaćine uzvratili Fedor Tyutin i Rick Nash. Ogromna dva boda za St.Louis, dok se prednost Columbusa nad pratnjom sve više topi,te se trebaju čim prije vratiti pobjedama.

Anaheim Ducksi su protiv posljednje momčadi konferencije, Colorada, stigli do lagane pobjede i pokazali da ih se ne treba otpisivati. Ducksi su pobijedili na snagu svojih mladih igrača. Bobby Ryan je postigao dva pogotka, a po jedan su dodali Corey Perry i Drew Miller. Za goste je tek počasni pogodak postigao John - Michael Liles. Borba za doigravanje na Zapadu je tako sve neizvjesnije i čini se da ništa neće biti poznato do samog kraja sezone.

Vancouver je protutnjao kroz Chicago na krilima braće Sedin, gdje su obojica upisala po tri tri poena. Odličan je bio i Roberto Luongo koji je zaustavio svih 26 pokušaja domaćih. Boston je uz dva pogotka Milana Lucica slavio u Philadelphiji, a pobjednički pogodak za Bruinse postigao je neuništivi Mark Recchi. U susretu bez ikakve važnosti, barem što se tiče borbe za doigravanje, Ottawa je uvjerljivo slavila u Tampi.

Nhl, rezultati, 29.3.2009.: Detroit – Nashville 3:4, Columbus – St.Louis 2:5, Philadelphia – Boston 3:4, Tampa Bay – Ottawa 0:3, Chicago – Vancouver 0:4, Edmonton – Minnesota 2:3, Anaheim – Colorado 4:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!