Rukomet

Jeste možda za jednu…

Ivana Strahija • nedjelja, 29.03.2009.
Jeste možda za jednu…
Foto: Kristijan Komarica

Polovica sudačkog para Pedersen – Olsen, koji je sudio finale Svjetskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj, optužio je za sad još neimenovane za pokušaj podmićivanja. Rukometni savez Hrvatske odgovara.

Mala se Hrvatska našla na naslovnicama svih žutih portala i novina, pa i onih renomiranih, a i novinske su agencije prenijele priču. Dakle, teško ju je ignorirati, pa ćemo reći kako je danski sudac Lars Ejby Pedersen na jednoj televiziji kazao kako su se na zajedničkoj večeri koju su organizirali domaćini svjetskog prvenstva (dakle, Hrvatski rukometni savez) u jednom trenutku pojavile "sređene mlade dame za koje je bilo jasno da su prostitutke".

Pedersen je po vlastitom pričanju odmah s gnušanjem napustio večeru, koja se odigravala neposredno prije finala SP-a između Hrvatske i Francuske. Kasnije je, kako smo već spomenuli, cijeli slučaj u medijima predstavio kao pokušaj podmićivanja, ne precizirajući ipak tko ga je po njegovom mišljenju pokušao podmititi.

O cijelom događanju je pristiglo i priopćenje iz HRS-a, a mi ga prenosimo u cijelosti:

"Nakon nebuloznih i izmišljenih optužbi odaslanih od strane danskog sudačkog para Olsen/Pedersen koji je sudio finalni susret nedavno završenog Svjetskog prvenstva u rukometu između Hrvatske i Francuske, a kojem je Hrvatska bila domaćin, Upravni odbor HRSa s gnušanjem odbacuje sve izrečene optužbe spomenute "gospode".

Naime, zanimljivo je da su optužbe došle baš sada, nakon što smo tražili 3 neovisne ekspertize finala koje redom potvrđuju veliku štetu nanesenu hrvatskoj strani, a nakon što smo isti par i spomenutu utakmicu prijavili Sudaćkoj organizaciji Međunarodnog olimpijskog odbora, razgovarali s čelnicima EHFa i tražili razgovor s predsjednikom IHFa Hassanom Moustafom. Svakome kome nije jasno o čemu se radi, bit će jasnije kad pogleda snimku te utakmice.

Na spomenutoj ve?eri na koju se pozivaju Olsen i Pedersen bili su svi članovi međunarodne sudačke organizacije, kao i svi suci Svjetskog prvenstva, a da su primijetili bilo kakve nečasne radnje, vjerujemo da bi ih odmah i prijavili, a ne imali amneziju do danas. Danski sudački par očito je postao nervozan jer se klupko s nečasnim radnjama pojedinih sudaca počelo odmotavati.

Nakon ovoga ostaje nam prijava spomenute "gospode" Sudu časti IHFa i EHFa sa željom da se takve osobe odstrane iz rukometnih arena budući da mu nanose nemjerljivu štetu, kao i sportu općenito. Nećemo odustati od procesuiranja Olsena i Pedersena dok se to ne dogodi budući da ovakve degutantne optužbe bacaju tešku ljagu na, prema riječima svih počevši od predsjednika IHFa Hassana Moustafe, najbolje organizirano Svjetsko rukometno prvenstvo do sada."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometTop temaSP 2009
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!