Zimski sportovi

Nashville izgubio važan dvoboj

Matej Milanović • srijeda, 25.03.2009.
Nashville izgubio važan dvoboj
Foto: EPA

Borba za playoff, najjače hokejske lige na svijetu, nastavila se i sinoćnjim utakmicama. Najvažniju pobjedu večeri ostvario je Anaheim u gostima kod Nashvillea...

Najvažniji dvoboj prošle noći u Nhl-u odigran je u Nashvilleu. Nashville Predatorsi su prije dvoboja držali osmu poziciju u konferenciji, s dva boda prednosti pred Anaheimom i prilikom da pred svojom publikom povećaju bodovnu zalihu.

Prva je trećina prošla bez većih uzbuđenja, a naznaka da bi nešto moglo poći krivo po domaće došla je u 18. minuti druge trećine. Tada, rookie Drew Miller zabija svoj drugi pogodak u posljednje tri utakmice za vodstvo Ducksa.

Međutim, Nashville ne posustaje i početkom treće s igračem više dolazi do izjednačujućeg pogotka. Strijelac je bio obrambeni igrač Shea Weber kojem je ovo 20. gol u sezoni. Produžeci nisu donijeli pobjednika, pa je susret okončan kaznenim udarcima.

Jedini pogodak postigao je gostujući Teemu Selane i donio važnu pobjedu Ducksima. Najbolji pojedinac večeri bio je Jean Sebastian Giguere koji je osim četiri obranjena penala na kraju utakmice, tijekom samog dvoboja skupio još 31 obranu.

Tom pobjedom Ducksi su se izjednačili sa Predatorsima na osmoj poziciji na zapadu. Za ovim dvojcem samo bod zaostaje Saint Louis. Igrači Bluesa su sinoć u svojoj dvorani svladali Los Angeles 2:0, dvjema pogocima 20-godišnjeg Patrika Berglunda u zadnjoj trećini.

Sam Los Angeles ovim je porazom doveden u jako tešku situaciju i trebat će im pravo čudo da spase sezonu. Na zapadu se još dvije momčadi bore za doigravanje, Minnesota Wild i Dallas Starsi i obje su izgubile u sinoćnjim dvobojima.

Dallas je doma izgubio od pete momčadi zapada, Vancouver Canucksa. Brendan Morrison dao je nadu domaćima ranim pogotkom za vodstvo. No, u nastavku susreta dva pogotka Henrika Sedina i Ryana Keslera, te jedan Daniela Sedina okrunili su dominaciju koju je tokom susreta imao Vancouver. Za Dallas je gol zabio i Ryan Neal. Susret je završio 5:2 za goste.

Minnesota je pak izgubila 2:1 kod New York Rangersa. Rangersi su trenutačno sedma momčad na istoku i ova će im pobjeda dobro doći u borbi za playoff. Sva uzbuđenja na utakmici dogodila su se krajem prve i početkom druge trećine.

Samo pet sekundi prije kraja prvog djela Nikolai Žerdev dovodi u vodstvo domaći sastav. Drugu trećinu otvara Marian Gaborik pogotkom za 1:1, a niti minutu kasnije Scott Gomez postiže konačnih 2:1 za New York. Zanimljivo je, da Minnesota, koja još vjeruje u playoff, ima treći najgori napad lige, sa samo 184 zabijena pogotka u 73 utakmice.

Detroit je ponovno najbolja momčad Nhl-a, iako imaju dvije utakmice više od San Josea. Red Wingsi su za preuzimanje vrha pobijedili u Edmontonu sa 3:2. Edmonton je krajem prve trećine poveo preko Denisa Grebeškova.

No, u zadnjoj trećini gosti su se razigrali i pogocima Jonathana Ericssona, Mariana Hosse i Valtterija Filppule došli do nedostižne prednosti od 3:1. U posljednjoj minuti Ales Kotalik smanjuje na konačnih 3:2.

U Torontu je domaća momčad, koja ima velikih osam bodova zaostatka u borbi za doigravanje, savladala Washington. Toronto je dvaput vodio zgodicima Phila Oreskovica i Pavela Kubine. Gosti su oba puta vodstvo stizali pri kraju trećine. Alexandar Ovečkin je zabio krajem druge, a Brooks Laich krajem treće.

Nakon Laichovog pogotka za 2:2 domaći je vratar Martin Gerber izgubio živce i odbacio pak u bijesu. Sudac je procijenio da ga je Gerber gađao i isključio švicarskog vratara. Na vrata Toronta dolazi Curtis Joseph koji je u produžetku skupio osam obrana i jedan je od najzaslužnijih što su domaći pobijedili poslije takozvanog shootouta. Jedini pogodak u kaznenim udarcima zabio je Jeff Hamilton.

Montreal koji je trenutačno osmi na istoku i vodi žestoku borbu sa Floridom kako bi je zadržao, slavio je 6:3 protiv Atlante. U tu su pobjedu dva pogotka ugradili Alex Tanguay i Aleksej Kovaljev. U zadnjem dvoboju večeri, Tampa Bay, koja više ne konkurira za playoff, svladala je Columbus koji je pet bodova iznad devetog mjesta na zapadu. Odlučujući pogodak, za 2:1 u produžetku, postigao je Martin St. Louis.

NHL, rezultati, 24.03.2009.:
Toronto - Washington 3:2, NY Rangers - Minnesota 2:1, Montreal - Atlanta 6:3, Tampa Bay - Columbus 2:1, Nashville - Anaheim 1:2, Saint Louis - Los Angeles 2:0, Dallas - Vancouver 2:5, Edmonton - Detroit 2:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!