Zimski sportovi

Važni bodovi za Carolinu i Edmonton

Krešimir Ferlak • subota, 21.03.2009.
Važni bodovi za Carolinu i Edmonton
Foto: EPA

Tri tjedna prije kraja regularnog dijela sezone, najviše pozornosti privlače utakmice klubova koji su u borbi za doigravanje. Carolina i Edmonton su jučer upisali važne bodove, isto kao i St.Louis, dok je Buffalo novim porazom bitno smanjio svoje izglede za playoff.

Carolina je novom pobjedom napravila veliki posao i sa ova dva boda stigla na šesto mjesto ukupnog poretka Istočne konferencije. U Raleigh su stigli New York Islandersi i bio je to sve, samo ne lagan posao za Hurricanese. Gosti igraju posve neopterećeno i u zadnje vrijeme postižu dobre rezultate. Na pragu iznenađenja su bili i kod Caroline, ali ipak nisu uspjeli.

Početak utakmice Hurricanesi su odigrali u skladu sa svojim imenom i pogotkom Matta Cullena, već nakon četrdesetak sekundi, stigli su do vodstva. Svoju bolju igru u prvih dvadeset minuta okrunili su i zgoditkom Chada LaRosea na samom kraju perioda. Nastavak je donio bolju igru Islandersa i već nakon pet minuta igre stigli su do izjednačenja. Frans Nielsen je prvo smanjio rezultat, a utakmicu u egal je tri minute nakon toga vratio Richard Park.

Potpuni preokret donosi Bruno Gervais, a onda ulazimo u izuzetno zanimljivu završnicu druge trećine. U razmaku od samo petnaest sekundi postignuta su dva pogotka! Kyle Okposo je prvo povisio na 4:2 za Islanderse, a odmah zatim Tuomo Ruutu smanjuje rezultat. Bio je to vrlo važan pogodak, a novi preokret se dogodio u samo tri minute trećeg perioda. Matt Cullen je postigao novi pogodak sa igračem više, a vrlo bitna dva boda za Hurricanese donosi Chad LaRose svojim drugim pogotkom na utakmici i 16.-im u sezoni.

Edmonton Oilersi su ostvarili veliku pobjedu na gostovanju kod, u zadnje vrijeme, ne baš previše uvjerljivih Chicago Blackhawksa. Bila je to vrlo zanimljiva utakmica u kojoj je Edmonton četiri puta vodio, a Chicago se četiri puta vraćao u susret, a na kraju su odlučivali penali. Više preciznosti, sreće i koncentracije imali su Oilersi i bodovi su otišli put Kanade.

Zagrijavanje nije trajalo dugo, u četvrtoj minuti Dustin Penner otvara priču i gosti vode. Na izjednačenje se, također, nije čekalo dugo, a pogodak je postigao David Bolland. Do kraja perioda još jednom se ponovila ista ovakva situacija. Andrew Cogliano je vratio vodstvo Oilersima, a stvari na početak vraća Adam Burish. Početak drugog perioda opet prolazi u znaku Oilersa, a ovoga puta je strijelac njihov kapetan Ethan Moreau.

Za izjednačenje je ovoga puta trebalo desetak minuta kada za Blackhawkse pogađa Cameron Barker. Samo minutu nakon njegovog pogotka, novo vodstvo Oilersima donosi Sam Gagner. Na drugi odmor se tako otišlo sa prednošću Oilersa. Treći period je donio samo jedan pogodak, a taj je bio djelo Martina Havlata i sa 4:4 je utakmica i završila. Otišlo se sve do penala gdje su jedine pogotke postigli igrači Edmontona, Patrick O'Sullivan i Aleš Kotalik. Oilersi su ovom pobjedom pobjegli četiri boda momčadima koje love prvoplasiranu osmorku.

Prva od tih momčadi ispod crte je St.Louis. Bluzeri su odigrali odličan susret i preokretom u trećem periodu slavili kod Calgarya. St.Louis je poveo na otvaranju susreta golom T.J. Oshiea, a Flamesi su preokrenuli u drugom dijelu golovima Mikea Cammallerija i Dustina Boyda. Novi preokret i dva boda režirali su u manje od minute Andy McDonald i Jay McClement. Ne treba niti govoriti koliko su ovo bitni bodovi za St.Louis. San o doigravanju još živi.

Taj san je blizu da postane java kod Buffalo Sabresa. Nakon jučerašnjeg, domaćeg poraza od Flyersa, Sabresi su pet bodova od mjesta koja vode u playoff. Bivši igrač Buffala, Daniel Briere, postigao je dva pogotka, a kod Flyersa su se još u strijelce upisali Richards, Gagne, Knuble i Carter. Za domaćine su uzvratili Vanek, Moore, Roy i Butler, ali to nije bilo dovoljno za ništa više od časnog poraza. I vjerojatno časnog oproštaja od borbe za doigravanje.

Detroit je do nove pobjede stigao na gostovanju kod Atlante. Red Wingsi nisu imali pretežak posao, slavili su sa 6:3, a Henrik Zetterberg je upisao čak četiri asistencije. Martin Brodeur je opet briljirao. Protiv Minnesote, 101 put u karijeri nije primio pogodak, a za ostalo su se pobrinuli njegovi suigrači koji su na suprotnoj strani bili precizni četiri puta. Pittsburgh je bio bolji od Los Angelesa, a opet su Evgeni Malkin i Sidney Crosby predvodili Penguinse do pobjede.

Nhl, rezultati, 20.3.2009.: New Jersey – Minnesota 4:0, Carolina – NY Islanders 5:4, Buffalo – Philadelphia 4:6, Pittsburgh – Los Angeles 4:1, Atlanta – Detroit 3:6, Chicago – Edmonton 4:5 (SO), Calgary – St.Louis 2:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!