Nogomet

Hajduk u Vukovaru: "Bit ćemo prvaci!"

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 16.03.2009.
Hajduk u Vukovaru: "Bit ćemo prvaci!"
Foto: FaH

Šok nakon eurogola Tomislava Pavličića u 90. minuti nedjeljnog gostovanja u Vinkovcima, trajala je u Hajdukovim redovima dugo u noć. No, novi dan u Slavoniji donio je i nove emocije. Posjeta Vukovaru, rodnom mjestu trenera Ante Miše, kao da je nanovo razgoropadila "bile"...

Nakon Vinkovaca Ante Miše više nije "Mister 100%", makar ni "Mister 93,3%" nije puno manje goropadno. Hajduk je u posljednjoj minuti prosuo dva boda koja bi mu na kraju mogla jako nedostajati i to na način koji ne priliči šampionskim momčadi. Prave momčadi pobjeđuju, a ne gube u završnicama.

Hajdučki ponedjeljak u Vukovaru

U iščekivanju kup-srijede, kad će Hajdukovce u Vinkovcima dočekati mnogo lakši posao zbog donesenih 4:1 s Poljuda, splitska je delegacija provela vrlo ugodan i poučan ponedjeljak u Vukovaru. Nakon jutarnjeg treninga u gradu iz kojeg potječe Hajdukov trener, Hajdukovci su krenuli u obilazak znamenitosti "Grada heroja".

Hajdukovci su tako posjetili Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora gdje su se upoznali sa strahotama koje su Vukovarci i branitelji Vukovara proživjeli tijekom agresije i nakon pada, te obišli Trpinjsku cestu i Memorijalni centar Ovčara. S velikom radošću dočekani su u Osnovnoj školi Blago Zadro, gdje su podijelili mnoštvo autograma i fotografija oduševljenim vukovarskim školarcima.

No, bilo bi preuranjeno, a pomalo i licemjerno nakon 9 pobjeda i 10. prvenstvene utakmice bez poraza Hajdukovu momčad držati "nešampionskim materijalom". Serija pobjeda je negdje morala stati i toga su Hajdukovci bili svjesni. Ipak, više od kraja serije pobjeda Hajdukovu je delegaciju u istočnoj Slavoniji zabolio način. Pasti u 90. minuti, nakon nekoliko promašenih "zicera" kojima se davno prije kraja mogla pobjednički okončati utakmica - kreiralo je emotivni koktel tuge i bijesa u hajdučkom dijelu zemlje u nedjelju navečer.

Miše ne žali, barem ne javno, za onih nekoliko minuta koje su mu nedostajale da pobriše Nenada Gračana iz povijesnih knjiga rekordera po broju uzastopnih pobjeda. Štoviše, Hajdukov strateg danas kaže kako je tek sad uvjeren da su "bili" na pravom putu.

"Možda nije pametno to reći, ali nakon Vinkovaca sam uvjeren u to da će moja momčad na kraju sezone slaviti naslov prvaka. Vidio sam lica svojih igrača, koliko su bili ljuti zbog prosute pobjede, ali i koliko su odlučni zadržati se na vrhu. Sam ambijent jučerašnje utakmice pokazao je da smo pravi. Samo je Hajduk trenutno sposoban puniti stadione diljem zemlje i samo Hajduk gdje god igra ima nekoliko tisuća svojih navijača na tribinama. Zbog njih ćemo osvojiti naslov", kaže odlučni Vukovarac.

Mišu je podrška i pljesak gotovo 3.000 navijača Hajduka u Vinkovcima dodatno napunila pozitivnom energijom, koju želi prenijeti na svoje igrače. Pritom mu ne smeta ni činjenica da usprkos prvom mjestu, Hajduk praktično ima teži raspored u nastavku prvenstva od Dinama.

"Ne zanima me raspored, ne zanima me s kim igramo kod kuće, niti gdje gostujemo. Utakmica u Vinkovcima dokazala mi je da smo moćni i da igrom možemo nadjačati svakog protivnika u našoj ligi. Ući ćemo u svaku utakmicu sa namjerom da je pobijedimo, bez obzira gdje i protiv koga igrali."

Bez obzira htio to priznati ili ne, Miše se ipak mora zabrinuti zbog loše realizacije svoje momčadi. U Vinkovcima je Hajduk izradio mnoštvo "matnih" prigoda, no Kalinić, Tomasov i Ibričić nemilice su ih promašivali. Slično je bilo i prošlog vikenda protiv Croatije iz Sesveta, kad je Hajduk dominirao igrom, ali preko gol-linije uspio poslati tek jednu loptu. Tada nisu bili kažnjeni, u Vinkovcima jesu.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!