Zimski sportovi

Avery krenuo sa otplatom dugova

Krešimir Ferlak • ponedjeljak, 16.03.2009.
Avery krenuo sa otplatom dugova
Foto: EPA

New York Rangersi su u velikoj borbi za doigravanje, a jučer su na krilima kontroverznog Seana Averya svladali Philadelphiju. Važne bodove osvojili su Pittsburgh Penguinsi, dok su domaće poraze upisali Blue Jacketsi i Ducksi, i to od vodećih momčadi lige.

Sean Avery se počeo zahvaljivati na pravi način Rangersima što su mu dali drugu šansu i tako spasili karijeru. Kada je prije par mjeseci suspendiran od stane lige i protjeran od strane Dallas Starsa bilo je pitanje da li će Avery više ikada igrati u Nhl-u. Ipak, Rangersi su odlučili dati mu drugu šansu, a Avery opet igra odlično kao i prošle godine u dresu kluba s Broadwaya. Najbolje su to na svojoj koži osjetili Philadelphia Flyersi na jučerašnjoj utakmici.

Rangersi su dominirali prvim periodom, ali na pogodak su čekali sve do samog kraja trećine. Sean Avery je zabio sa igračem više i domaćini su apsolutno zasluženo sa vodstvom otišli na prvi predah. Flyersi su tek u drugom periodu krenuli malo jače i ubrzo stigli do izjednačenja. Sada su oni imali igrača više, a tu priliku u pogodak je pretvorio Simon Gagne. Remi nije dugo stajao jer je samo četiri minute kasnije Nik Antropov vratio prednost Rangersima. I ovaj pogodak je postignut sa igračem više.

Treći period je novim pogotkom otvorio Avery i tu je praktički bio kraj priče. Pogađate, i ovaj pogodak je postignut sa igračem više. Jedini gol koji je pao kada su obje momčadi bile kompletne zabio je Fredrik Sjostrom sredinom perioda i tako postavio konačnih 4:1 za Rangerse. Vrlo bitni bodovi za Njujorčane kojima je sada svaka utakmica ključna. S obzirom kakva je gužva u borbi za doigravanje vrlo je vjerojatno da će tako biti i do posljednje utakmice sezone.

U istoj toj borbi nalaze se i Pittsburgh Penguinsi. Igraju u zadnje vrijeme vrlo dobro, ali su svejedno prije jučerašnjih utakmica bili samo dva boda iznad onih koji love osmorku na mjestima za doigravanje. U Pittsburgh je došla prva momčad Istoka, Boston Bruinsi, koji traže povratak u onu formu koja im je i donijela prvo mjesto konferencije i lige.

Još se gledatelji nisu pravo niti smjestili na tribine, a već su pala dva pogotka na utakmici! Bill Guerin je već nakon pedeset sekundi igre donio vodstvo Penguinsima, a samo 16 sekundi kasnije Mark Recchi postiže svoj prvi pogodak u dresu Bruinsa i rezultat je izjednačen. Nakon deset minuta igre Phil Kessell je iskoristio jednu šansu gostiju i Boston je poveo. Penguinsi se ipak vračaju u egal do kraja perioda kada zabija Chris Kunitz. Drugi period je donio manje uzbuđenja i samo jedan pogodak. Postigao ga je Boston i to sa igračem manje, a strijelac je bio mladi Blake Wheeler.

Treća je dionica je počelo uraganski. U prve tri minute – tri pogotka! Chris Kunitz i dalje igra odlično i u razmaku od samo 18 sekundi postigao je dva pogotka! Prvi je zabio nakon samo 53 sekundi igre u trećini, a u sljedećem napadu je upotpunio svoj hat-trick! Slavlje domaćih se nije još ni stišalo, a stiglo je izjednačenje. Domaću publiku utihnuo je Michael Ryder. Utakmica se tada malo primirila, ali ne za dugo. Polovicom perioda Petr Sykora postiže novi pogodak i prednost je opet na strani Penguinsa. Domaćini su nakon toga uspješno držali prednost, a Bruinsi nisu uspjeli napraviti pravi pritisak. Na kraju su izvadili i golmana, ali nije pomoglo, još su i primili pogodak, a za konačnih 6:4 pogodio je Jordan Staal.

Detroit Red Wingsi su prije tjedan dana doživjeli težak poraz (2-8) od Columbusa na domaćem ledu. Jučer su u Ohiju imali priliku za uzvrat, koju su i iskoristili. Detroit je odlično krenuo u susret i već nakon deset minuta vodio sa 2:0. Marian Hossa je zabio za vodstvo, a povisio ga je Niklas Kronwall. Domaćini niti u jednom trenutku nisu uspjeli napraviti pravi pritisak i Red Wingsi su mirno priveli utakmicu kraju uz dva nov pogotka. Mikael Samuelsson je zabio krajem drugog perioda, a konačan rezultat postavio je Johan Franzen sredinom posljednje trećine.

Derbi divizije Pacific odigrali su Anaheim Ducksi i San Jose Sharksi. Poteklih sezona to su bili dvoboji koji su odlučivali pobjednika divizije, ali ove godine situacija je drugačija. Sharksi su uvjerljivo prvi, dok se Ducksi nalaze u velikoj borbi za playoff i svaki bod im je ključan. Protiv Sharksa nisu uzeli niti jedan, a presudio im je Travis Moen, koji je postigao jedini pogodak. Zanimljivo je da je Moen do prije dva tjedna bio igrač Anaheima. Osim Moena, junak je bio i vratar Sharksa, Evgeni Nabokov, koji je upisao 34 obrane.

New York Islandersi odigrali su odličan susret u Chicago i iznenadili domaće Blackhawkse. Iako su domaćini imali puno više od igre, gosti su zabijali. Najzaslužniji za 4:2 pobjedu Islandersa bio je švicarski branič Mark Streit koji je postigao dva pogotka jednom i asistirao. Nove važne bodove osvojio je i St.Louis, domaćom pobjedom nad Minnesotom, dok su Vancouver Canucksi bili prilično uvjerljivi protiv Colorada. Ključna je bila prva trećina u kojoj su Canucksi postigli tri pogotka i gosti se nakon toga više nisu uspjeli vratiti.

Nhl, rezultati, 15.3.2009: NY Rangers – Philadelphia 4:1, Pittsburgh – Boston 6:4, Columbus – Detroit 0:4, St.Louis – Minnesota 5:3, Anaheim – San Jose 0:1, Vancouver – Colorado 4:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!