Zimski sportovi

Francuska ispustila pobjedu

Maja Giljanović • ponedjeljak, 16.03.2009.
Francuska ispustila pobjedu
Foto: EPA

Generalna proba prije Olimpijskih igara u veljači u Whistleru je završila neizvjesnom utrkom štafeta 4x7.5 kilometara i trijumfom Šveđana...

Četvorka u sastavu David Ekholm, Mattias Nilsson, Fredrik Lindström i Carl Johan Bergman slavila je ispred Francuza Vincenta Jaya, Vincenta Defrasnea i braće Martina i Simona Fourcadea na drugom i Nijemaca Simona Schemppa, Daniela Böhma, Arnda Peiffera i Michaela Roescha na trećem mjestu.

Francuzi su ukupno upotrijebili samo tri rezervna metka, ali je Simona Fourcadea uspio sustići i u zadnjih 50-tak metara prestići sjajni Bergman (10/10).

Nije Šveđane na cjedilu ostavio ni rookie Lindström. Nekadašnji skijaš-trkač u štafetu je uskočio umjesto bolesnog Björna Ferryja i ispucao samo dva rezervna metka: "Kamo sreće da budem dio momčadi i u veljači", izjavio je 19-godišnjak.

Mali Kristalni globus je, pak, osvojila srebrna u PyeongChangu Austrija (danas 5.) ispred svjetskih prvaka Norvežana na drugom (4.) i brončanih u Južnoj Koreji Nijemaca na trećem mjestu.

4x7.5km:
1.Švedska (6 rezervnih metaka) 1h16:18.6
2.Francuska (3) +6.3
3.Njemačka (10) +16.4
...

Konačni poredak:
1.Austrija 276
2.Norveška 254
3.Njemačka 247
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!