Zimski sportovi

Nije Nashville, nego Columbus

Ante Jukić • nedjelja, 08.03.2009.
Nije Nashville, nego Columbus

Noćas su u akciji bile sve tri najbolje momčadi NHL-a, a do pobjede su uspjeli doći samo Boston Bruinsi. San Jose Sharksi su poraženi na gostovanju u Vancouveru, dok su Detroit Red Wingsi doživjeli pravu katastrofu na domaćem ledu...

Od "osmice" do "osmice" - tako se najbolje može opisati posljednjih tjedan dana Detroit Red Wingsa. Nakon što su prošlu subotu doživjeli pravi potop na gostovanju u Nashvilleu, branitelji naslova noćas su popili još jednu gorku pilulu. Istina, Wingsi su ovog puta zabili dva pogotka (Zetterberg i Downey), no 8:2 poraz od Columbus Blue Jacketsa zasigurno boli još više od onih 0:8 kontra Predatorsa, budući da se igralo u detroitskoj Joe Louis Areni. Trostruki strijelac za goste bio je Rick Nash, dva je dodao R.J. Umberger, dok su po jedan pogodak postigli Torres, Williams i Murray. Visokom pobjedom u Hockeytownu Blue Jacketsi su postavili dva rekorda - bila im je to najuvjerljivija pobjeda u kratkoj klupskoj povijesti, te najveći broj pogodaka koji su postigli u jednoj utakmici.

Poraz Red Wingsa dao je priliku San Jose Sharksima za bijeg na dva poena prednosti u poretku Zapadne konferencije, no i momčad iz Kalifornije imala je neuspješnu subotu. Sharksi su položili oružje na gostovanju kod zahuktalih Vancouver Canucksa, u čiju su 3:1 pobjedu pogotke ugradili Edler, Sundin i Bieksa. Jedini strijelac za goste bio je Thornton.

Na krilima dvostrukog strijelca Marka Recchija, kojemu je to bila tek druga utakmica u dresu novog kluba (stigao iz Tampe u prijelaznom roku), Boston Bruinsi su rezultatom 5:3 svladali Chicago Blackhawkse, Sean Bergenheim je ostvario hat-trick u 7:3 pobjedi svojih Islandersa protiv susjeda iz Newarka, no glavna zvijezda večeri ipak je bio Carolinin Eric Staal, koji je ugradio četiri pogotka i dvije asistencije u demoliranju (9:4) Tampe na Floridi.

David Booth s tri je gola predvodio Pantherse do važne 5:3 pobjede protiv St. Louisa, Edmonton Oilersi su slavili u kanadskom obračunu kontra Toronto Maple Leafsa, a u Ontariju je noćas odigran još jedan dvoboj, onaj između Ottawa Senatorsa i Buffalo Sabresa. Rezultatom 6:3 slavili su domaćini, za koje su po dva pogotka postigli Alfredsson i Foligno.

U preostala dva susreta večeri slavili su domaćini. LA Kingsi su nakon velike borbe ipak uspjeli slomiti (4:3) Minnesota Wildse, dok su Philadelphia Flyersi bili puno uvjerljiviji - 4:1 protiv Nashville Predatorsa.

NHL, rezultati, 07.03.2009: Boston - Chicago 5:3, NY Islanders - New Jersey 7:3, Los Angeles - Minnesota 4:3, Toronto - Edmonton 1:4, Ottawa - Buffalo 6:3, Philadelphia - Nashville 4:1, Florida - St. Louis 5:3, Detroit - Columbus 2:8, Tampa Bay - Carolina 3:9, Vancouver - San Jose 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!