Zimski sportovi

Povratak sina razmetnoga

Ante Jukić • srijeda, 04.03.2009.
Povratak sina razmetnoga

Istekao je rok za zamjene igrača u NHL-u. Sjevernoamerička hokejska "tržnica" i ovog je puna ponudila nekoliko zanimljivih prijelaza, a priča dana svakako dolazi iz "Velike jabuke"...

Važnije zamjene igrača:

Calgary - Lombardi, Prust --> <-- Olli Jokinen - Phoenix
Ottawa - Vermette --> <-- Leclaire - Columbus
Pittsburgh - Whitney --> <-- Kunitz, Tangardi - Anaheim
Dallas - Janik --> <-- Begin - Montreal
Boston - Lashoff, Karsums --> <-- Recchi - Tampa Bay
Philadelphia - Upshall --> <-- Carcillo - Phoenix
NY Rangers - Kalinin, Prucha, Dawes --> <-- Morris - Phoenix

Sean Avery je ponovno član NY Rangersa! Nakon što su ga Dallas Starsi 02. prosinca prošle godine suspendirali zbog nedoličnog ponašanja, bilo je jasno da za nestašnog Seana u Teksasu nema budućnosti. Čekalo se jedino koji će ga klub prihvatiti, a u učinili su to, u predvečerje trade deadlinea, NY Rangersi, u redovima kojih je Avery pružio svoje najbolje igre. Prije nego se "otisnuo" na kratak izlet prema Dallasu (za Starse odradio tek 23 dvoboja i ostvario 10 poena), ovaj opasni krilni napadač u dresu momčadi s Manhattana odigrao je 86 utakmica, s učinkom od 23 gola i 30 asistencija.

"Dobili smo kvalitetnog igrača, u to nema sumnje. Možemo se jedino nadati da će se Sean u potpunosti podrediti kolektivu", umjereno je optimističan bio trener Rangersa John Tortorella, svjestan da je "stari-novi" član plave svlačionice "bomba" koja uvijek može eksplodirati. Iako njegove igračke kvalitete nikad nisu bile upitne, potpisom Averyja Rangersi su još jednom pokazali da je NHL ipak malo više od sporta. Uostalom, publicitet i momčad iz New Yorka uvijek su išli ruku pod ruku...

Osim povratka Averyja u staro "jato", dosta je pozornosti posljednjeg dana prijelaznog roka izazvala razmjena na relaciji Calgary - Phoenix. Redovima Flamesa priključio se stari, dobri Olli Jokinen, koji je sa sobom donio i pick treće runde ovogodišnjeg drafta, dok su u suprotnom pravcu otišli Lombardi, Prust i pick prve runde drafta ove ili 2010. godine.

Dobro su u zimskom "mercatu" trgovali prošlogodišnji vice-prvaci, Pittsburgh Penguinsi. Glavni posao momčad iz Pennsylvanije obavila je 26. veljače, kada je, u zamjenu za Kunitza i Tangardija, u Anaheim poslala Ryana Whitneya. U prva tri nastupa u dresu novog kluba, Kunitz je zabio isto toliko pogodaka, čime je pokazao da će biti veliki adut Penguinsa u borbi za doigravanje. Uz spomenuti dvojac iz Kalifornije, u Pittsburgh su preselili i Andy Wozniewski, koji je danas zamijenjen za Dannyja Richmonda, novog člana St. Louis Bluesa, te Bill Guerin, za kojeg su NY Islandersi dobili izbor na ovogodišnjem draftu.

Ottawa Senatorsi već polako spremaju momčad za sljedeću sezonu, a počeli su od možda i najslabije karike svoje igre. Kronične probleme s vratarima momčad iz glavnog grada Kanade pokušat će riješiti Pascalom Leclaireom, umjesto koga je put Columbusa danas krenuo krilni napadač Antoine Vermette.

U posljednjim minutama deadlinea u trgovinu su se, i to vrlo uspješnu, bacili i Boston Bruinsi. Novi član vodeće momčadi Istoka je provjereni Mark Recchi, do danas igrač Tampe. Umjesto Recchija put Floride će malo poznati Lashoff i Karsums. Nešto prije nego će potpisati Recchija, Bruinsi su iz Anaheima doveli Montadora, u zamjenu za Nokalainena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!