Nogomet

Barceloni propao američki san

Borna Rupnik • srijeda, 04.03.2009.
Barceloni propao američki san
Foto: Sandro Donda

Jednom od velikana svjetskog nogometa, španjolskoj Barceloni, propao je pokušaj širenja na sjevernoamerički kontinent. Naime, Barcelona je željela sudjelovati u osnivanju novog kluba, ali je MLS takvu ideju odbio...

Miami je grad poznat po velikom broju Hispanoamerikanaca, a Barcelona je u tome vidjela dobru marketinšku priliku i planirala pomoći osnivanju tamošnjeg nogometnog prvoligaša. Međutim, njihov je plan propao.

Američka nogometna liga (MLS), Barcelona i bolivijski poslovni čovjek Marcelo Claure istupili su u javnost zajedničkom izjavom prema kojoj nepovoljni tržišni uvjeti ne dopuštaju takav potez. No, Barcelona je dodala da to ne označava kraj njihovih marketinških aktivnosti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prvi čovjek MLS-a, Don Garber, rekao je za Miami Herald da je istina da u Miamiju vlada veliko zanimanje za nogomet, ali da sada nije pravo vrijeme za osnivanje nove momčadi: "Miami će ući u našu obitelj kada liga bude predstavljala sve nogometne navijače u Sjevernoj Americi. Trenutno više obećavaju kandidature Portlanda, Vancouvera, Ottawe i St. Louisa".

Unatoč interesu, u Miamiju nedostaje prava nogometna groznica, tvrdi Garber, a nakon ovogodišnjeg ulaska momčadi iz Seattlea u MLS, prvo sljedeće proširenje planira se za 2011. godinu. Loše dane za nogomet u najvećem gradu Floride nagovješćuje i moguća propast tamošnjeg drugoligaša, čiji čelnici nisu zadovoljni zaradom od prodaje ulaznica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!