Košarka

Oproštaj od Final Foura?

Branimir Korać • ponedjeljak, 02.03.2009.
Oproštaj od Final Foura?
Foto: Nikola Movrić

Zadarske ambicije porazom od FMP-a u NLB ligi naglo su splasnule. Zadrani više ne ovise o sebi samima, trebat će sve pobjede u preostala tri kola, ali i kiks Hemofarma ukoliko žele na Final Four NLB lige...

I najzagriženiji navijači Zadra pomirili su se s činjenicom kako će vrlo vjerojatno Final Four NLB lige gledati na malim ekranima bez nastupa njihovih ljubimaca. Poraz kod FMP-a doveo je Zadrane u poziciju da više ne ovise o sebi samima već u sva tri preostala kola moraju osluškivati što će se događati u ostalim dvoranama i navijati za kiks njihovih protivnika.

U Železniku je malo toga bilo prema očekivanjima. Zadar je nastupio s novim pojačanjima Boisom, Carom i Farmerom, no unatoč tome je odigrao loše i upisao poraz. Ponešto bi se moglo napisati i o organizaciji susreta, objavi krivih zapisnika, što se na kraju samo uklopilo u blijedu predstavu Zadra.

Do kraja sezone Zadar ima tri susreta i to dva vrlo neugodna. Prvo će na svom parketu ugostiti Crvenu zvezdu, a zatim će putovati kod Union Olimpije. Posljednje kolo donosi im dvoboj s Vojvodinom koji može, ali i ne mora biti ključan. Obzirom da su u teškoj situaciji, ostaje im do kraja pobjeđivati i nadati se kako će Hemofarm izgubiti od Vojvodine u Novom Sadu ili u Vršcu od Union Olimpije ili Splita.

Zadranima nije u ovom kolu išla na ruku niti pobjeda Crvene zvezde protiv Hemofarma čime je Zvezda stigla na pobjedu od potvrde plasmana na Final Four. Sada više i nije toliko značajna priča o visokoj pobjedi Zadra protiv Zvezde na svom parketu jer je za pretpostaviti kako će Zvezda u 25. kolu protiv Zagreba u Beogradu osigurati Final Four i službeno. Ostaje još Cibona koja bi, pak, trebala kiksati dva puta uz sve zadarske pobjede da bi ih Zadar izgurao s Final Foura. Obzirom kako Cibosi igraju i na momčad pojačanu Wrightom, to baš i nije vjerojatno.

Wright se predstavio zagrebačkoj publici u ovom kolu i to dobro. Američko krilo odradilo je vrlo solidnu utakmicu protiv Krke, na onoj razini na kojoj smo ga znali iz prošlog mandata u Ciboni. Cibona je Slovence bez problema svladala i napravila veliki korak prema ostvarenju cilja, a to je Final Four.

Veliku pobjedu ostvario je i Split koji je debitirao u Spalladium Areni. U Splitu je gostovala neugodna Bosna, no domaćin je u novom ambijentu pred dobro ispunjenim tribinama upisao vrijednu pobjedu.

Novim porazom Vojvodine, Zagreb je ostao na dvije pobjede ispred Novosađana u borbi za izbjegavanje posljednjeg mjesta u ovoj sezoni. Ovo kolo Zagrebu je donijelo poraz u Podgorici kod Budućnosti, međutim, taj poraz na kraju ipak ne bi trebao biti ključan u borbi za ostanak.

Sljedeće kolo moglo bi dosta toga odrediti, a posebno zanimljivo bit će u Zadru i Sarajevu. U Zadru će gostovati Crvena zvezda u susretu u kojem domaćin nema nikakvo pravo na kiks. Moraju pobijediti jer porazom se gotovo i definitivno opraštaju od ove NLB sezone. Cibona će pak u Sarajevu biti na teškom iskušenju i tražit će pobjedu koja bi ih možda i definitivno lansirala na Final Four, ovisno o raspletu ostalih utakmica.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!