Rukomet

Hvala Hrvatskoj, izazov Švedskoj!

Ivan Forjan • srijeda, 25.02.2009.
Hvala Hrvatskoj, izazov Švedskoj!
Foto: Kristijan Komarica

Nakon besprijekornog svjetskog rukometnog spektakla u Hrvatskoj mnogi se pitaju tko je u stanju ponoviti tako nešto. Sljedeća postaja nalazi se na sjeveru Europe, u rukometnoj Švedskoj, gdje će za dvije godine najbolji svjetski rukometaši ponovno krenuti u borbu za tron. Hrvatska je bacila rukavicu, na Šveđanima je da se iskažu...

Zemlja u rukometnom svijetu najpoznatija po Bengan Boysima, najuspješnijoj rukometnoj generaciji svih vremena, koja je devedesetih harala pod paskom legendarnog Bengta Johanssona, 2011. godine dočekat će elitu svjetskog rukometa. U Švedskom rukometnom savezu jednoglasno najavljuju: "Sljedeće Svjetsko rukometno prvenstvo u Švedskoj bit će velika međunarodna proslava i nešto što se doživi jednom u životu. Očekuje nas najbolje prvenstvo do sada", poručio je Hans Vestberg, predsjednik tamošnjeg rukometnog saveza.

Iako najava zvuči zaista lijepo, mnogi će se složiti da je Hrvatska podigla ljestvicu vrlo visoko. Arene su bile sjajne, publika besprijekorna, a organizacija izvanredna.

Iz Švedske poručuju kako baš bogata švedska rukometna povijest mora osigurati spektakl prve razine. Također, geografska pozicija uvjetovat će dolazak rukometnih zaljubljenika iz susjednih zemalja, prvenstveno Danske, Norveške, Njemačke i drugih.

Turnir će biti odigran na sjevernim dijelovima zemlje, gdje većina dvorana zapeto čeka početak natjecanja. Čelnici saveza poručuju kako će njihove glavne uzdanice, osim bogate rukometne povijesti, biti bogata infrastruktura, popularna cijena ulaznica te veliko zanimanje za rukomet u cijeloj Švedskoj. Finale će biti odigrano u veličanstvenoj Malmö Areni, koja prima više od 15 tisuća gledatelja: "Radujemo se što će toliko sportskih i rukometnih zaljubljenika moći iskusiti natjecanje u najboljim arenama na svijetu", poručuje Karin Martensson, direktor Malmö Arene.

Još su dvije godine ostale do otvaranja 22. svjetskog rukometnog prvenstva za muškarce u Švedskoj. A do tada, sjetimo se spektakla koji nam je pružila Hrvatska i nadajmo se kako će naše prvenstvo biti zapamćeno kao najbolje svih vremena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSP 2009
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!