Zimski sportovi

Sharksi osvojili Teksas

Ante Jukić • utorak, 24.02.2009.
Sharksi osvojili Teksas

Samo je jedna utakmica odigrana noćas u NHL-u. Pobjedom na gostovanju u Dallasu, San Jose Sharksi učvrstili su svoju poziciju na vrhu poretka najjače hokejske lige svijeta...

Prvih 40 minuta utakmica nije donijelo pogotke, a onda je na isteku osme minute posljednje trećine Devin Setoguchi "probio" Martyja Turca i osigurao dva boda San Jose Sharksima na gostovanju u Dallasu. Uz strijelca pobjedničkog pogotka, junak četvrte uzastopne pobjede gostiju iz Kalifornije bio je Evgenij Nabokov, koji je zaustavio svih 29 udaraca Starsa. Sjajnom ruskom vrataru ovo je bio peti ovosezonski shutout, ukupno u karijeri već 45.

Posebno je dojmljivu obranu Nabokov prezentirao početkom posljednje trećine, kada je zaustavio Briana Sutherbyja u vrlo izglednoj situaciji. Ono šta tada nije uspjelo napadaču Starsa, tek koju minute kasnije na drugoj je strani napravio Setoguchi, a trener pobjedničke momčadi znao je kome treba posebno zahvaliti za dva boda iz Teksasa.

"Za mene, Nabokov je bio prvi, drugi i treći igrač utakmice. Zahvaljujući njemu uspjeli smo sačuvati i onaj prvi bod, budući da bi se teško vratili u utakmicu da su Starsi poveli", oduševljen je predstavom svog vratara bio Todd McLellan, nakon prvog od četiri uzastopna gostovanja svoje momčadi.

Bio je ovo, inače, četvrti ovosezonski dvoboj ove dvije momčadi, i četvrta pobjeda Sharksa, koji su s nova dva boda došli do brojke od ukupno 91, što ih čini vodećom momčadi Zapadne konferencije, ali i kompletne lige. Starsi su, pak, sa 65 bodova "okupirali" sedmo mjesto Zapada i predstoji im velika borba za ulazak u doigravanje.

NHL, rezultati, 23.02.2009: Dallas - San Jose 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviNHL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!