Zimski sportovi

Zetterberg doživotno Red Wing

Krešimir Ferlak • srijeda, 28.01.2009.
Zetterberg doživotno Red Wing
Foto: EPA

Nakon početka sezone vlasnici i generalni menadžer kluba imali su jedan, najvažniji zadatak. Potpisati Henrika Zetterberga. Posao je sklopljen, a na današnjoj konferenciji za novinare objavljeni su i detalji.

Henrik Zetterberg potpisao je najveći ugovor u povijesti Detroita. Ugovor na dvanaest godina vrijedan čak 73 milijuna dolara! Zetterberg je jedan od najboljih igrača u ligi, a to je najviše pokazao prošle sezone kada je vodio Detroit do Stanley Cupa i osvojio Conn Smythe Trophy za najkorisnijeg igrača tog velikog finala. Popularni Hank je, naravno, bio presretan. ˝Ova momčad ima odlične igrače i odlično vodstvo. Želio sam ostati jer znam da ćemo uvijek imati dobru momčad. Jako, jako sam sretan˝, izjavio je Zetterberg nakon potpisa.

Oduševljenje nisu krili niti vlasnik momčadi, Mike Ilitch, kao ni generalni menadžer Ken Holland. Holland je o Zetterbergu pričao biranim riječima i objasnio zašto je toliko važan za ekipu. ˝Mi smo ga uzeli na draftu, gledali ga kako se razvija u jednog od najboljih igrača svijeta. On je pravi borac, oko njega želimo graditi našu momčad u budućnosti.˝, rekao je Holland, jedan od najboljih generalnih menadžera u ligi.

Zetterberg već šest godina igra za Red Wingse, a za to vrijeme je postigao 169 pogodaka i upisao 206 asistencija u točno 400 utakmica. Iako ima tek 28 godina, već je član Triple Gold Cluba. Tu spadaju igrači koji su osvojili Stanley Cup, svjetsko zlato i olimpijsko zlato. Zetterberg je prošle sezone uzeo naslov u Nhl-u, a svjetsko i olimpijsko zlato osvojio je sa Švedskom reprezentacijom 2006. godine. Po svemu navedenom može se zaključiti o kakvom se igraču radi, a svi oni koji su barem jednom gledali utakmicu Detroita znaju koliko Hank znači za ekipu i zašto je obožavan među igračima i navijačima.

Sada kada je zgotovljen posao za Zetterbergom, Ken Holland se može prihvatiti posla sa ostala tri velika igrača kojima ističu ugovori. Marian Hossa, Johan Franzen i Jiri Hudler imaju ugovor samo do kraja sezone i biti će zanimljivo vidjeti tko će ostati u Detroitu. Čini se da neće biti dovoljno novaca za svu trojicu, ali kod Hollanda se nikad ne zna. Detroit je institucija Nhl-a i nije nemoguće da i sljedeće sezone vidimo sve navedene igrače u crveno - bijelom dresu Red Wingsa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!