Zimski sportovi

Buffalo pregazio Edmonton

Krešimir Ferlak • srijeda, 28.01.2009.
Buffalo pregazio Edmonton

Stanka koju je uzrokovala All Star utakmica nije se nimalo osjetila na igračima i njihovoj formi. Čak jedanaest utakmica bilo je noćas na rasporedu i vidjeli smo sjajne susrete i mnogo pogodaka i događanja.

Boston i Washington odigrali su već dvije utakmice ove sezone. Dva puta igrali su u Washingtonu i dva puta su slavili domaćini. Sada je bio red na Bostonu. Bruinsi su vodeća momčad konferencije i htjeli su pokazati da i nakon stanke misle biti neuhvatljivi za ostatak društva.

Vremena za zagrijavanje nije bilo. Već nakon desetak sekundi isključenje za domaćine. Capitalsi rade veliki pritisak i taman kada se vraćao isključeni Marc Savard, Washington stiže do vodstva. Mike Green je krasnim udarcem doveo goste do rane prednosti. Boston je nakon toga preuzeo inicijativu i zasluženo stigao do izjednačenje sredinom perioda. Shawn Thornton je ukrao jednu pločicu i krasnim backhandom pod gredu donio izjednačenje.

Capitalsi su ipak poveli prije kraja trećine. Michael Nylander se najbolje snašao u jednoj gužvi pred vratima domaćina i ugurao pločicu u mrežu za novo vodstvo Capitalsa. U drugom periodu prilično izjednačena igra sa dosta isključenja, a priliku sa igračem više su iskoristili domaćini. Marc Savard je bio strijelac. Pred kraj perioda trenutak straha za Alexa Ovečkina i sve pristalice Capitalsa. Ovečkin je u jednom prodoru izgubio ravnotežu i snažno udario glavom i ramenom u ogradu. Ostao je ležati nekoliko minuta, ali se ipak vratio početkom trećeg perioda i još jednom pokazao koliko je snažan i neustrašiv.

Treći dio nije donio pogotke i odigran je prilično oprezno sa obje strane. Vidjelo se da momčadi čekaju produžetke i da ne žele izgubiti barem jedan bod. U produžetku velika prilika za Washington, ali nakon toga isključenje gostiju i Boston rješava utakmicu. Veliki pritisak pred golom Capitalsa urodio je plodom. David Krejci je htio uposliti suigrača, ali se pločica od obrane gostiju odbila u gol i Boston je stigao do pobjede. Vrlo dobra utakmica koja je još jednom pokazala male razlike između ove dvije ekipe koje će se, sasvim izvjesno, boriti za naslov Istočne konferencije.

Detroit je u Columbus stigao desetkovan nakon što su im suspendirani ponajbolji igrači, kapetan Nicklas Lidstrom i Pavel Dacjuk. Oko toga da li su trebali biti suspendirani zbog neodlaska na All Star utakmicu i dalje se lome koplja, no važan dvojac za Red Wingse nije igrao. Columbus igra odlično u zadnje vrijeme i tu su vidjeli priliku za nove bodove.

Bila je to vrlo izjednačena utakmica u kojoj su odlučivale nijanse. Produžetak, jedna akcija, jedan udarac i inspirirani Rick Nash. Red Wingsi su prvi stigli do vodstva. Odlična igra Detroita sa igračem više se nastavlja, a ovoga puta akciju je uspješno završio Marian Hossa. Domaćini su imali svoje šanse, ali do kraja prvog perioda rezultat se nije mijenjao. Drugi dio je donio više uzbuđenja.

Polovicom druge trećine, Detroit je dobio novu šansu sa igračem više. Umjesto povećanja prednosti, stiglo je izjednačenje. Rick Nash je postigao gol sa igračem manje i vratio stvari na početak. Ubrzo nakon toga Detroit opet vodi, a Brett Lebda je sada strijelac. Niti taj rezultat se nije dugo zadržao. Nash je ponovno izjednačio, ovoga puta sa igračem više. Do kraja utakmice pogodaka više nije bilo i otišli smo u produžetke gdje je svoju odličnu večer hat-trickom upotpunio Rick Nash i donio vrlo važne bodove Columbusu.

Osim Lidstroma i Dacjuka, Detroit je većinu ove utakmice odigrao i bez Henrika Zetterberga. On je osjetio zatezanje u leđima i nije htio riskirati te je već sredinom prvog perioda napustio led i otišao u svlačionicu. Zetterberg bi ipak mogao biti priča dana u srijedu. Detroit je najavio konferenciju za novinare na kojoj bi trebali objaviti potpisivanje novog ugovora sa Zetterbergom. Priča se ugovoru vrijednom oko 71 milijun dolara koji bi ga vezao za Detroit još deset ili čak dvanaest godina. Više će se ipak znati nakon današnje konferencije.

Najefikasniju utakmicu odigrali su u Edmontonu domaći Oilersi i Buffalo Sabresi. Domaćini će probati čim prije zaboraviti ovu noć jer doživjeli su najveći domaći poraz u povijesti! Gostima je sve polazilo za rukom i već nakon minute igre imali su 2:0. Drew Stafford je zabio već nakon deset sekundi igre, a ubrzo je Nathan Paetsch bio strijelac. Od tog šoka domaćini se više nisu oporavili. Do kraja perioda zabio je i Derek Roy i tu je priči bio kraj.

Domaćini su smanjili pogotkom Erica Colea na 4:1, prije je još za Sabrese zabio Jochen Hecht, i Oilersi su se nadali da bi se mogli vratiti u utakmicu. Bili su u krivu. Do kraja drugog dijela Connolly, Spacek i Vanek su zabili i veliki 7:1 za Buffalo je svjetlilo na semaforu nakon dvije trećine. Do kraja susreta Stafford je postigao još dva pogotka i time upotpunio hat-trick, a drugi pogodak večeri postigao je i Tim Connolly. Robert Nilsson je samo postavi konačnih 10:2. Nevjerojatna večer u Edmontonu koju će gosti i cijela liga pamtiti, a domaćini čim prije zaboraviti.

San Jose je u Coloradu nastavio sa pobjedama. Milan Michalek je postigao dva pogotka, a Evgeni Nabokov zaustavio sve udarce Avs'a i bili su prve zvijezde 3:0 pobjede Sharksa. Marty Turco na vratima Dallasa također nije propustio niti jednu pločicu u mrežu i tako omogućio svojim Starsima prilično laku pobjedu nad Atlantom. Anaheim je u derbiju divizije sa 7:3 rastavio Phoenix. Corey Perry i Chris Kunitz postigli su po dva pogotka za Duckse.

Dva pogotka postigao je i Jamie Langenbrunner u pobjedi Devilsa u Ottawi. Minnesota je sa 6:1 pobijedila Toronto, a ovdje je dva pogotka postigao Pierre-Marc Bouchard. Michael Frolik je postigao pogodak i dva puta asistirao u domaćoj pobjedi svoje Floride nad Flyersima. Kod kuće su bili uspješni Rangersi i Tampa. U Madison Square Gardenu je pala Carolina, dok su Canadiensi morali priznati poraz kod Tampe.

Nhl, rezultati, 27.1.2009.: Boston – Washington 3:2 (OT), NY Rangers – Carolina 3:2, Columbus – Detroit 3:2 (OT), Ottawa – New Jersey 1:4, Tampa Bay – Montreal 5:3, Florida – Philadelphia 3:2, Minnesota – Toronto 6:1, Dallas – Atlanta 2:0, Colorado – San Jose 0:2, Edmonton – Buffalo 2:10, Phoenix – Anaheim 3:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!