Nogomet

"Možemo osvojiti naslov prvaka"

Bernard Jurišić • četvrtak, 15.01.2009.
"Možemo osvojiti naslov prvaka"
Foto: Davor Sajko

Hajduk je danas predstavio treće ovozimsko pojačanje. Hrvoje Vejić u Split se vratio iz ruskog Tomska i potpisao ugovor na 3,5 godine, a u tandemu s njim autogram na produženje ugovora s Hajdukom na isti vremeni period stavio je i Jurica Buljat...

Hrvoje Vejić danas je i službeno postao treće zvučno pojačanje splitske momčadi. Nakon mladih reprezentativaca Brkljače i Tomasova, stigao je i jedan seniorski. Nikola Kalinić više nije jedini Hajdukov igrač koji je nastupio na Euru 2008.

"Bilo mi je malo čudno na treningu prvih desetak minuta, no poslije je sve sjelo kao da sam već godinama tu. Atmosfera u momčadi je odlična, momčad je snažna i vjerujem da ćemo svi zajedno pružati dobre partije u budućnosti."

Vezane vijesti

Prije Nove godine Vejić je odbio Hajdukovu ponudu, no predomislio se. "Odluku sam lomio već neko vrijeme, no nakon što sam proveo dva mjeseca s obitelji bilo mi je teško opet ići negdje daleko od njih. U dogovoru s njima odlučio sam prihvatiti Hajdukovu ponudu. U najboljim sam igračkim godinama, ugovor je dosta dug ali se nadam da ću ga odraditi do kraja i pomoći Hajduku."

S Hajdukom je već dvaput bio prvak, može li pojačati broj osvojenih trofeja u Poljudu?
"Velika mi je želja da Hajduk opet bude prvak i vjerujem da to možemo postići. Neće biti lako, ali momčad je već na jesen pokazala da je dobra i da na proljeće možemo puno. Puno će toga ovisiti o prvoj utakmici i derbiju s Dinamom, no ta utakmica neće odlučiti prvaka."

Je li na vašu odluku utjecala želja da budete bliži oku izbornika Bilića?
"Nije baš. Moj reprezentativni status neće se bitno promijeniti dolaskom u Hajduk ili prelaskom u neki drugi klub. U reprezentaciji se već znaju uloge i to nije bio glavni razlog mog povratka u Hajduk."

Uz Vejića je sjedio i Jurica Buljat, njegov budući "učenik" u zadnjem Hajdukovm redu. Buljat je nakon Drage Gabrića drugi igrač kojemu je ugovor isticao na kraju sezone, koji ga je produžio takođe na još 3,5 sezone.

"Sretan sam što sam produžio ugovor i što ću u Hajduku stasati kao igrač. Posebno mi je drago što ću moći učiti uz Vejića i čast mi je što ću s njim dijeliti svlačionicu i teren. Na njemu je da zapovijeda, a ja ću raditi, to je to."

Produženje ugovora se malo odužilo, no nije bilo nikakvih dvojbi. "Nisam imao ni drugih ponuda, ni drugih opcija osim Hajduka i nisam dvojio o produženju ugovora. Ovo se odužilo zato što nisam bio tu, bio sam na odmoru u Danskoj i kad sam se vratio sve smo potpisali."

Buljat je krajem jeseni pokazao velik napredak i izborio se za produženje ugovora koje su mu rijetki početkom sezone prognozirali. "Trener Miše mi je ukazao povjerenje i dao mi kontinuitet igranja koji mi je trebao. Postavio me na svoje stopersko mjesto i to je moja prirodna pozicija."

Direktor Fredi Fiorentini nije precizirao je li ovim potpisima za Hajduk prijelazni rok završen. "Prijelazni rok traje do kraja siječnja i ništa vam više od toga ne mogu reći".

Sportski direktor Ivan Buljan ne smatra da će sredina terena biti prebukirana. "Mislim da smo dobro posloženi, još tu neke pozicije treba pojačati, ali zasad smo zadovoljni. Točno je da imamo dosta veznih igrača, ali sezona je duga, bit će prigode za svakoga. Dovođenjem Brkljače i Tomasova napravili smo ulaganje u budućnost, jer momčad ne stvaramo samo za ovo proljeće".

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!