Zimski sportovi

Polovičan uspjeh Njujorčana

Ante Jukić • utorak, 06.01.2009.
Polovičan uspjeh Njujorčana

Samo su dvije utakmice odigrane u ponedjeljak u sjevernoameričkoj profesionalnoj ligi hokejaša. NY Rangersi su na svom ledu "glatko" svladali u posljednje vrijeme neprepoznatljive Pittsburgh Penguinse, a niz poraza nastavili su i NY Islandersi, ovog puta na gostovanju u Edmontonu...

Madison Square Garden je u ponedjeljak donio sraz dvaju momčadi kojima u posljednje vrijeme baš i ne "cvjetaju ruže". NY Rangersi su uoči gostovanja Penguinsa izgubili četiri od pet utakmica, a utjeha Njujorčanima mogla je biti činjenica da su njihovi gosti u još većoj "banani" - prošlogodišnji finalisti Stanley Cupa, naime, u MSG su stigli s četiri uzastopna poraza. Bilo je, stoga, jasno da jedna negativna serija mora biti nastavljena...

Naznake koja bi to mogla biti, već u prvom nam je minuti utakmice dao Nigel Dawes, pogodivši za 1:0 Rangersa. Iako su do kraja prve trećine imali čak pet powerplaya, između ostalog i situaciju 5 na 3 gotovo pune dvije minute, Penguinsi do odlaska na odmor nisu uspjeli "poništiti" početnu prednost domaćina, što im je, pokazat će se kasnije, odnijelo sve šanse za pobjedu u "Velikoj jabuci".

Krajem druge trećine utakmicu je definitivno prelomio Paul Mara, a još jednu deprimirajuću noć za momčad iz Pittsburgha pogocima u završnici "zapečatili" su Drury i Gomez. Bila je ovo, inače, 20. ovosezonska pobjeda Henrika Lundqvista, ali i, ono što je za njega puno važnije, prvi shutout u sezoni za ovog švedskog golmana.

"Dosad uopće nisam bio ni blizu shutoutu, bio bih sretan i kad u posljednju trećinu uđem s netaknutom mrežom", slikovito je svoje zadovoljstvo opisao Lundqvist, nakon što je "zaključao" vrata Crosbyju, Malkinu i ostalim zvijezdama Penguinsa.

I dok su se Rangersi u svojoj dvorani uspjeli vratiti na pobjedničke staze, njihovi sugrađani su na drugom kraju kontinenta ubilježili još jedan poraz, 13. uzastopni na gostovanjima. Iako su u Edmontonu, baš kao i u prethodne dvije utakmice svoje turneje po Zapadu, odigrali sasvim pristojnu utakmicu, Islandersi su još jednom ostali praznih ruku, čime su pali na posljednje mjesto poretka kompletne lige.

Vrlo dobra prva trećina za goste iz New Yorka, postala je odlična tri sekunde prije odlaska na odmor, kada je Blake Comeau udvostručio prednost koju je Islandersima u petoj minuti donio Okposo. Ipak, nastavak dvoboja donio je preokret i vrlo važnu pobjedu za Oilerse, čijim play-off ambicijama svakako ne bi dobro "sjeo" domaći poraz od najlošije momčadi lige. Na 2:1 sredinom druge trećine smanjio je Brodziak, samo par minuta poslije stvari je na početak vratio Strudwick, da bi pobjednički gol postigao Andrew Cogliano, deset minuta prije kraja utakmice.

Oilersima je ovo bila četvrta pobjeda u posljednjih pet domaćih utakmica, dok su Islandersi ubilježili čak 15. poraz u zadnjih 17 izlazaka na led.

NHL, rezultati, 05.01.2009: NY Rangers - Pittsburgh 4:0, Edmonton - NY Islanders 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!