Rukomet

Varaždinci o birtijama

Ivana Strahija • ponedjeljak, 05.01.2009.
Varaždinci o birtijama

Uvijek je veselo, a ako ne baš veselo onda zanimljivo, u Varaždinu. Tome u prilog idu i nedavno određene fan zone, odnosno kako se slikovito izrazio dogradonačelnik Ivan Mesek "navijačke birtije".

Šest birtija dobilo je ekskluzivno pravo zvati se fan kafićima, a to su redom: Morgan's bar za Nijemce, Old City Pub za Poljake, Casablanca i Guardian za Ruse, Green Pub za Makedonce te Lavra za Alžirce i Tunižane. Ti su kafići dobili i pravo rada do 6 sati ujutro, odnosno od 0 do 24 ako tako žele, pa će biti u svakom slučaju zanimljivo u tih šest dana.

Iznimno će zabavno biti na Stančićevom trgu, gdje će posebni šator postaviti makedonska tvrtka Alkaloid, i u kojem će biti žive muzike, navijanja, ića i pića. O svemu tome dakako možete čitati na rukometnim web stranicama grada, posebno napravljenima za SP, na čemu idu pohvale agilnim web guruima Varaždina.

A gdje će spavati navijači? Varaždinski su smještajni kapaciteti naime u potpunosti popunjeni, i to igračima i službenim osobama IHF-a, dok će novinari biti smješteni u pomalo udaljene Varaždinske Toplice. Vjerojatno će oni najzagriženiji navijači svakako naći prenoćište u Koprivničko-križevačkoj, Međimurskoj pa čak i Krapinsko-zagorskoj županiji, no mediji svakako pretjeruju s brojem navijača koji će pohoditi Varaždin.

Naime, po nešto realnijim, a opet slobodnim procjenama, najviše bi trebalo biti Makedonaca, do 2 tisuće, potom 1,5 tisuća Nijemaca i oko tisuću Rusa, što je daleko od onih 10 tisuća koje se spominju. No, možda se i varamo, pa neće biti dovoljno mjesta za sve.

Ipak, ono što mene najviše brine je to što još uvijek nismo dobili akreditacije. Da, 11 dana pred početak Svjetskog prvenstva mi još uvijek ne znamo koliko ćemo ljudi moći imati na utakmicama, pa ne znamo organizirati posao. Loša je vijest stigla i od Sportfivea, koji je odredio 24 fotografska mjesta po utakmici, i samo će taj broj "fotića" moći ovjekovječiti krv, znoj i suze na parketu. Ostali će – kupovati.

No, nekako imam osjećaj da će na kraju sve biti dobro. Nadam se.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!