Rukomet

Navijački kafići

Ivana Strahija • ponedjeljak, 29.12.2008.
Navijački kafići

U Varaždinu se spremaju za Svjetsko prvenstvo, a poduzetni kakvi jesu, raspisali su natječaje za ugostitelje, koji mogu svoj lokal prijaviti za kafića domaćina pojedine reprezentacije.

Očekuje Grad naravno financijsku ponudu, ali i osmišljavanje posebnih programa za horde iz Njemačke, Makedonije, Poljske te vjerojatno u manjem broju Tunisa, Alžira i Rusije. Nama novinarima bit će tako lako skupljati izjave navijača pred tekme, pa to smatram plusom.

Plus je i to da će navijači time biti orijentirani na jednu točku, jer im bauljanje po centru grada ionako ne bi preporučila. Korzo je naime raskopan, blata je do koljena, pa Varaždinci radije koriste pokrajnje uličice kako bi izbjegli Trg kralja Tomislava.

Baš se pitam je li to utjecalo na poslovanje novootvorene Gradske kavane Grofica Marica, koja je tek nedavno opet otvorila svoja vrata. Interesantno je reći da Grofica Marica ima širok asortiman proizvoda namijenjenih baš turistima, pa vjerojatno čvrsto drže palčeve da blato neće odbiti namjernike od njihovih vrata.

No, dosta o blatu, gradski su oci i tako obećali omogućiti normalan prolazak barem rubnim dijelovima Korza za vrijeme trajanja SP-a, no velika je šteta što svi ti ljudi neće imati priliku doživjeti pravi duh baroknog grada.

Ako se pitate kako grad može postati brand (ogavne li riječi, treba je zabraniti i koristiti umjesto toga... nekaj, op.a.) svakako vas pozivam da pogledate fantastičan video Čarobna škrinja kojeg je osmislio studio Luminus. Ostala sam impresionirana.

A za kraj ću reći da većina nas novinara "štrika" u očekivanju odobrenja akreditacije. Svi smo tražili Varaždin, pa onda Zagreb, ali nekako sumnjam da će nam svima želje biti ispunjene.

Lako se ljutiti i uveličavati vlastitu važnost, lokalni i nacionalni značaj medija – svakome je njegov posao najvažniji i odgovara svojim čitateljima/slušateljima/gledateljima. No, dok mi razmišljamo o plaćanju mise za povoljno rješenje pitanja akreditacije, neki se bahate, i premda imena sad ne bih spominjala, došlo je do naših osjetljivih novinarskih uha vijestica da neki traže rušenje stabala u šumi koja okružuje dvoranu jer – nemaju prijem. Gradonačelnik Čehok je kategorički odbio, pa ovim putem – kudos Ivo!

Foto: www.croatia.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!