Zimski sportovi

Pali Penguinsi, Red Wingsi i Sharksi

Krešimir Ferlak • nedjelja, 28.12.2008.
Pali Penguinsi, Red Wingsi i Sharksi

Prva subota nakon blagdanske stanke donijela je prepun raspored i mnogo uzbuđenja. Penguinsi nisu uspjeli doći do druge uzastopne pobjede, poraženi su od Montreala. Poraze su upisali i Detroit te San Jose, a odigran je i još jedan derbi između Rangersa i Devilsa...

Pittsburgh je dan nakon slavlja kod New Jerseya dočekao Montreal. Za razliku od utakmice u Newarku gdje je obrana Penguinsa radila kao švicarski sat, Montrealu je trebalo tek nešto više od minute za prvi pogodak. Andrej Kosticin je bio strijelac na kraju praktički prve akcije Montreala na utakmici. Domaćini su bili pomalo šokirani nakon tog pogotka i trebalo im je desetak minuta da pohvataju konce igre. Kada su u tome uspjeli, brzo su i izjednačili. Sidney Crosby se najbolje snašao u gužvi i poravnao rezultat.

Na prvi odmor se ipak otišlo sa vodstvom Montreala jer je Andrej Kosticin postigao svoj drugi pogodak na utakmici samo sekundu prije kraja perioda. Bio je to pogodak vrlo sličan prvom, ponovno je mladog Bjelorusa pred vratima Penguinsa odlično našao Tomas Plekanec i Montreal je opet poveo. Drugi period je Pittsburgh bolje otvorio i ubrzo izjednačio. I pogodak Penguinsa je bio vrlo sličan njihovom prvom, a i ovoga puta je zabio Sidney Crosby.

Otvaranje trećeg perioda donijelo je novi pogodak Canadiensa, a kasnije se pokazalo da je to bio i pobjednički. Andrej Kosticin se sam izborio za pločicu i treći put na utakmici pogodio za svoj prvi hat-trick u karijeri. Pittsburgh je do kraja bacio sve u napad, uputili su samo u zadnjem periodu 17 udaraca na vrata, ali Carey Price je bio u odličnoj formi i bodovi su otišli u Montreal.

Penguinsi tako ponovno nisu uspjeli pobijediti dva puta zaredom i to je već zabrinjavajuće za prošlogodišnje finaliste. Igra je bila vrlo dobra, ali izostao je rezultat. To je priznao i trener Penguinsa Michel Therrien. "Bio sam zadovoljan s uloženim trudom. Borili smo se, zaslužili smo više", rekao je Therrien nakon susreta. Više od poraza, međutim, nisu dobili i bodovi su otputovali u Kanadu.

Utakmice između New York Rangersa i New jersey Devilsa uvijek imaju posebnu draž. Zadnja utakmica u Newarku prepričavala se danima, a Devilsi su na kraju slavili s 8:5. Po onome kako su krenuli u susret u Madison Square Gardenu činilo se da su momčadi još uvijek u filmu s te posljednje utakmice.

Naime, već nakon pet minuta vidjeli smo tri pogotka. Devilsi su počeli žestoko i golovima Briana Rolstona i Patrika Eliasa poveli s 2:0. Samo minutu nakon Eliasovog pogotka, Rangersi uzvraćaju preko Nigela Dawesa i tako je prednost Devilsa ubrzo prepolovljena. Nakon toga se utakmica malo smirila i sve više je to izgledalo na ranije utakmice Rangersa i Devilsa. Pogodaka nije bilo sve do sredine druge trećine.

Travis Zajac je postigao jedini pogodak drugog dijela i Devilsi su s lijepih 3:1 ušli u zadnjih dvadeset minuta. To vodstvo niti izbliza nije sigurno, ali ovoga puta Rangersi se nisu uspjeli vratiti. Dmitrij Kalinin je istina smanjio rezultat, ali ubrzo nakon toga je Zach Parise vratio dva pogotka prednosti za New Jersey i utakmica je zaključena. Devilsi igraju i dalje odlično i sve više se približavaju Rangersima na vrhu divizije.

Colorado i Detroit su odigrali još jednu zanimljivu utakmicu, a ponovno je nakon mnogo događanja slavio klub iz Denvera. Nakon što su zadnjih nekoliko godina bili redovita mušterija Red Wingsa, momci iz Colorada su jučer drugi put zaredom slavili nad prvacima.

Prvi period je Colorado odigrao uraganski i ostvario prednost od tri pogotka. Ključna je bila igra s igračem više. Avs'i su, naime, dobili tri takve prilike u prvom dijelu i sve tri iskoristili. Ruslan Salei, Ryan Smyth i John-Michael Liles su zabili za veliku prednost Colorada. U drugom dijelu se čekao odgovor Red Wingsa, koji nije izostao. Otvaranje trećine nije donijelo uzbuđenja, ali je Detroit u posljednjih šest minuta perioda postigao tri pogotka i izjednačio rezultat.

Prvo su Pavel Dacjuk i Tomas Holmstrom također s igračem više postigli pogotke, a Johan Franzen je donio izjednačenje. Dominacija Red Wingsa nastavila se i u zadnjih dvadeset minuta, ali pogodaka nije bilo te se otišlo u produžetke i sve do penala. Wojtek Wolski je postigao jedini pogodak i Colorado je slavio. Detroitu je ovo drugi poraz u dva dana, a igrali su i bez Nicklasa Lidstroma koji je ozlijedio gležanj u Nashvilleu i za sada još nije poznato kada bi se mogao vratiti.

Slično kao i Detroit, i San Jose Sharksi su izgubili nakon penala. Brad Winchester je bio junak St.Louisa i postigao ključni pogodak u penalima, a ranije je postigao i jedan iz igre. St.Louis je poveo u prvom dijelu pogotkom Davida Perrona, da bi San Jose u nastavku preokrenuo preko Mikea Griera i Jonathana Cheechooa. U trećem periodu Winchester je izjednačio rezultat, a potom realizirao penal za pobjedu i vrijedna tri boda Bluesa.

Za razliku od Detroita i San Josea, Boston Bruinsi ne posustaju. Novu pobjedu su ostvarili u Carolini, a dva pogotka je zabio mladi Blake Wheeler. Mike Modano je ponovno bio junak Dallasa. Veliki Mike je zabio u produžetku za slavlje Starsa nad Ducksima. Calgary je kod kuće svladao Ottawu, a Columbus je bio uvjerljiv protiv Philadelphije. Domaće pobjede još su ostvarili Buffalo i Tampa, a Los Angeles je bio uspješan gost u Phoenixu.

NHL, rezultati, 27.12.2008: Buffalo – NY Islanders 4:3 (SO), Pittsburgh – Montreal 2:3, Carolina – Boston 2:4, NY Rangers – New Jersey 2:4, Columbus – Philadelphia 3:0, Tampa Bay – Florida 6:4, Dallas – Anaheim 4:3 (OT), Colorado – Detroit 4:3 (SO), St.Louis – San Jose 3:2 (SO), Phoenix – Los Angeles 0:4, Calgary – Ottawa 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!