Zimski sportovi

Panthersi dočekali Avs'e

Ante Jukić • ponedjeljak, 22.12.2008.
Panthersi dočekali Avs'e

Po dvije pobjede domaćina i gostiju vidjeli smo u četiri nedjeljne utakmice NHL-a. Posebno vrijedi istaknuti slavlje Florida Panthersa, koji su nakon 13 godina "suše" uspjeli svladati Colorado Avalanche na domaćem ledu...

U sezoni u kojoj iz utakmice u utakmicu pomiču granice, postavljaju nove klupske rekorde i ruše tradicije, hokejaši Bostona noćas su uspjeli "skinuti" još jednu. Bruinsi su, naime, slavili protiv St. Louis Bluesa po prvi puta nakon 2001. godine, ubilježivši svoju petu uzastopnu, a ukupno 24. ovosezonsku pobjedu. Ovakav start sezone, ako gledamo prve 33 utakmice, Bruinsi nisu imali još tamo sezone 1929-1930.

Gosti iz Bostona i u St. Louisu su krenuli silovito, kao što smo to već naviknuli vidjeti od njih. Za 1:0 je u 3. minuti pogodio Blake Wheeler, a isti je igrač strijelac, ovog puta u situaciji s igračem manje na ledu, bio i dvije minute poslije. Ipak, nakon početnog "udara" gostiju Bluesi se vrlo brzo uspijevaju pribrati i uzvratiti udarac. Tek minutu i pol poslije Wheelerovog drugog pogotka na 2:1 smanjio je Brad Winchester, da bi za 2:2, tri minute prije kraja prve trećine, zabio Jay McClement. Činilo se tada kako će na prvi odmor momčadi otići izjednačene, no pogotkom Shanea Hnidyja u 18. minuti Bruinsi su se ponovno vratili u prednost.

Drugu trećinu bolje su otvorili domaćini, koji u 3. minuti stižu do svog drugog izjednačenja na utakmici. Strijelac za 3:3 bio je Yan Stasny, ali sve nakon tog pogotka bilo je u znaku gostiju. Preko Rydera i Savarda Brunsi su do isteka druge trećine napravili veliki korak prema novoj pobjedi, koju je golom za konačnih 6:3 u posljednjoj trećini potvrdio Vladimir Sobotka.

Florida Panthersi konačno su u nedjelju uspjeli učiniti ono što im za "palicom" nije pošlo još od 1995. godine - pobijediti na domaćem ledu Colorado Avalanche. Zapravo, možemo reći da je ovo prve slavlje Panthersa nad Avs'ima kakve danas znamo, budući da je ova NHL franšiza tada igrala u Quebecu i nosila nadimak Nordiques.

Junak domaćina bio je češki vratar Tomas Vokoun, koji je ubilježio svoj drugi ovosezonski shutout (27. u karijeri). Za ostatak posla pobrinuli se Brett McLean, Richard Zednik i Bryan McCabe, čiji su pogoci Panthersima bili i više nego dovoljni za dugo očekivanu pobjedu nad Avs'ima.

Iako su prokockali vodstvo od dva pogotka prednosti koja su imali do pred kraj druge trećine (Elias i Rolston za vodstvo Devilsa, Carter i Lupul za povratak u igru Flyersa), New Jersey Devilsi su nakon uzbudljivog raspucavanja uspjeli doći do pobjede nad Philadelphia Flyersima, koji su noć ranije na svom ledu "demolirali" Washington Capitalse (7:1).

Nakon prve dvije serije kaznenih udaraca domaćini su bili u vrlo teškoj situaciji, budući da je jedini uspješan izvođač u ta četiri pokušaja bio Mike Richards. Devilsima su za ostanak u igri u trećoj seriji trebali pogodak Jamieja Langenbrunnera i promašaj Kimme Timonena, a kako se upravo to i dogodilo, neizvjesnost je produžena. Odluka je stigla u petoj seriji, u kojoj je jedini strijelac bio Travis Zajac.

Osim prave, snježne mećave, Montreal je u nedjelju "poharala" i ona iz Caroline. Hurricanesi su u Quebecu stigli do svoje četvrte pobjede u posljednjih osam utakmica, a junak pobjede gostiju bio je Tuomo Ruutu, koji je u produžetku pogodio za konačnih 3:2.

Prije ulaska u dodatnih pet minuta gosti su dvaput dolazili u vodstvo (Staal i Samsonov), ali su Canadiensi, zahvaljujući D'Agostiniju i Langu, oba puta uspjeli nadoknaditi zaostatak. Ipak, nakon pogotka Ruutua prilike za povratak više nije bilo, tako da su domaćini morali zadovoljiti jednim bodom.

NHL, rezultati, 21.12.2008: New Jersey - Philadelphia 3:2 (SO), Florida - Colorado 3:0, St. Louis - Boston 3:6, Montreal - Carolina 2:3 (OT)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!